Хоакіна Фенікса затримали на акції проти змін клімату

11 сiчня 18:17

Акція була організована Джейн Фондою.

 

Американського актора Хоакіна Фенікса заарештували на акції протесту проти змін клімату, яка була організована легендою Голлівуду Джейн Фондою, повідомляє Variety. Разом з Феніксом затримали також інших активістів.

У цілому, поліцейські затримали 147 осіб "за участь у незаконній акції". Актор з'явився на акції і виголосив промову про вплив м'ясо-молочної промисловості на зміни клімату.

"Мені здається, що питання про те, що м'ясо-молочна промисловість є третьою основною причиною змін клімату, не часто звучить із вуст екоактивістів і під час дискусій про клімат. Я думаю, що іноді ми задаємо питання про те, що ми можемо зробити в боротьбі із змінами клімату і є щось, що ви можете зробити вже зараз, сьогодні і завтра, здійснюючи вибір про те, що ви споживаєте", - заявив Фенікс.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Щотижня Фонда влаштовує акцію Fire Drill Friday. Акції присвячені різним аспектам боротьби зі змінами клімату та їхньому впливу на планету і життя людей. У жовтні сама актриса була арештована під час акції протесту.

У кінці вересня на відкритті саміту Організації Об'єднаних Націй з питань клімату в американському місті Нью-Йорку, 16-річна екоактивістка зі Швеції Грета Тунбег виступила з емоційною промовою перед лідерами держав організації. У своєму спічі дівчина зробила догану вищим чиновникам за ігнорування науки і занадто повільний підхід до вирішення проблеми зміни клімату.