Хакери поширювали віруси через спам з обіцянками спойлерів "Гри престолів"

27 серпня 20:12

З допомогою вірусу 9002 зловмисники отримували доступ до файлів на зараженому пристрої.

 

У серпні хакери поширювали шкідливі програми за допомогою спам-розсилки з пропозицією придбати нові епізоди серіалу "Гра престолів" до їх офіційної прем'єри. Про це повідомила американська компанія Proofpoint, що надає послуги по захисту електронного листування.

З допомогою вірусу 9002 зловмисники отримували доступ до файлів на зараженому пристрої. Вірус розповсюджували в листах з темою "Хочеш побачити "Гру престолів" раніше?". Всередині листа були посилання на превью відео, а також пропозиція придбати нові серії. При спробі відкрити відеоролик завантажувалася шкідлива програма.

У Proofpoint вважають малоймовірним, що в розпорядженні хакерів дійсно були нові серії "Ігри престолів".

Аналогічні спроби поширення вірусу 9002 були зафіксовані у 2014 році. За даними компанії, за атаками можуть стояти кібер-злочинці з угрупування Deputy Dog, яке підозрюють у зв'язках з урядом Китаю.

Раніше зловмисники виклали в мережу сценарії четвертого і п'ятого епізоду сьомого сезону "Гри престолів", а також сам четвертий епізод.

У 2015 році незадовго до прем'єри п'ятого сезону "Гри престолів" в Мережу потрапили перші чотири епізоди.

Перший епізод сьомого сезону "Гри престолів" був показаний на каналі НВО 16 липня. Він став найпопулярнішою прем'єрою серед усіх проектів каналу: його подивилися 16,1 мільйона осіб.