"Гра престолів" вдруге стала лідером за кількістю номінацій на "Еммі"

15 липня 10:43

Серіал номінований на отримання премії у 23 категоріях.

 

Фентезійна драма каналу НВО "Гра престолів" другий рік поспіль стає лідером за кількістю номінацій на найпрестижнішу премію в галузі телебачення. Як повідомляє Variety, шостий сезон серіалу номінований на отримання премії у 23 категоріях.

"Гра престолів" номінована, зокрема, на отримання нагороди в категорії "Кращий драматичний серіал". У минулому році шоу вже отримало премію в цій категорії разом з 11 іншими нагородами. Крім "Гри престолів" за звання кращого драматичного серіалу будуть боротися "Батьківщина", "Картковий будиночок", "Абатство Даунтон", "Краще телефонуйте Солу" і "Американці".

У категорії "Кращий комедійний серіал" представлені "Чорнявий", "Майстер на всі руки", "Американська сімейка", "Кремнієва долина", "Очевидне", "Непохитна Кіммі Шмідт" і "Віце-президент".

На другому місці за кількістю номінацій розмістився серіал "Американська історія злочинів", представлений у 22 номінаціях, за нагороди у 18 номінаціях буде боротися серіал "Фарго", а серіал "Віце-президент" отримав 17 номінацій в цьому році.

Нагородження премією "Еммі" відбудеться 18 вересня.

Джордж Мартін представив серію книг "Пісня льоду і полум'я", на написання якої його надихнула Війна білої й червоної троянди, у 1996 році. За мотивами книги знімається популярний серіал "Гра престолів". Сама історія на даний момент включається в себе п'ять книг, і письменник планує написати ще дві. Серія розійшлася у світі тиражем 58 мільйонів примірників. У минулому році серіал отримав 12 нагород "Еммі", що стало рекордом за кількістю перемог за один рік.