Google присвятив дудл автору "Незнайки"

23 листопада 13:53

Дудл створений на честь 110-річчя з дня народження Миколи Носова.

 

Пошуковий гігант Google представив дудл на честь 110-річчя з дня народження Миколи Носова – дитячого письменника, автора трилогії про пригоди Незнайка. На зображенні можна помітити головного героя дитячої казки-повісті і самого письменника.

Історія Незнайка почала публікуватися у 1953-54 роках у журналі "Барвінок". Тоді повість була опублікована двома мовами: українською та російською. А у 1954 році "Приключения Незнайки и его друзей" були видані окремою книгою з підзаголовком "роман-казка". Варіант казки українською мовою був опублікований у 1955 році.

У 1958 році в журналі "Юність" була опублікована друга частина серії, "Незнайко в Сонячному місті", а в 1964-65 роках вийшла третя частина, "Незнайко на Місяці".

Микола Носов народився у 1908 році в Києві, а дитинство його пройшло в Ірпені. Спочатку він планував стати хіміком і поступити в Київський політехнічний інститут, однак передумав перед самим вступом, і пішов у Київський художній інститут. Через два роки він перевівся до московського інституту, захопившись кінематографією та фотомистецтвом.

Раніше Google присвятив дудл 241 річниці з дня народження німецького математика, фізика і астронома Карла Гаусса, який вважається одним з найвидатніших математиків всіх часів, "королем математиків".