Гітарист "Ленинграда" розповів про причини розпуску гурту

22 березня 16:51

Сергій Шунров розпустив колектив через занадто насичений графік.

 

Прес-секретар і гітарист гурту "Ленинград" Дмитро Гугучкін заявив про те, що причиною розпуску колективу став занадто насичений гастрольний графік. В ефірі НСН він повідомив, що "при такій інтенсивності концертного графіку будь-яка людина втомиться".

Про розпуск гурту Сергій Шнуров оголосив 20 березня, написавши в Instagram вірш і опублікувавши графік прощального туру. "Между сложными вещами, я скажу, как не юнец, - этот тур будет прощальным, вот и сказочке конец", - написав він.

"В його вірші все досить повно описано всі причини зрозумілі. Неможливо нескінченно продовжувати в тому вигляді, в якому це було до цього моменту. При такій інтенсивності концертного графіку будь-яка людина втомиться. Усім потрібен час на відновлення. Поки невідомо, що буде далі, але Сергій Шнуров людина енергійна, знайде, чим зайнятися. З гуртом я поки не обговорював рішення Сергія. Думаю, мало, хто зрадіє. Завжди кінець чогось хорошого викликає смуток і жаль. Але кінець чогось - це завжди початок чогось нового, тому будемо дивитися в майбутнє з оптимізмом", - розповів Гугучкін.

Гурт був створений у 1997 році в Санкт-Петербурзі. Він відомий ексцентричними піснями з великою кількістю нецензурної лексики. 25 грудня 2008 року було заявлено про розпуск колективу, разом з тим, у листопаді 2010 року гурт відродився. Шнуров був беззмінним лідером "Ленинграда" і автором більшості пісень.

Раніше гурт представив перший за п'ять років альбом, до якого увійшло вісім композицій, серед яких "Цой" і "Путін".