"Французька весна" в Україні відкриється 30 березня феєричним шоу на Софійській площі

15 березня 00:13

Щорічний українсько-французький культурний захід стає рік від року вишуканішим і різноманітнішим.

 

Кінець березня буде відзначений улюбленим багатьма українцями заходом "Французька весна". Свято дружби проходить щорічно і стає все більш наповненим і цікавим.

Посол Франції Ізабель Дюмон на прес-конференції у Києві розповіла, які сюрпризи цього року готуються для традиційного свята "Французька весна", яка розпочнеться 30 березня на Софійській площі столиці феєричним шоу, повідомляє прес-служба Київської міської ради.

"Відкриття фестивалю кожного року є одною із найбільш масштабних подій. Вуличне мистецтво, у поєднанні з новими сценічними технологіями, набуває все більше прихильників і дозволяє краще зрозуміти французьку культуру та менталітет", – наголосила Ізабель Дюмон.

Мета "Французької весни" – налагодження міжкультурних зв'язків України та Франції, активна комунікація між представниками творчої інтелігенції, а також зацікавленої публіки. За підсумками прес-конференції стала відома програма майбутньої події, а також те, що головною темою став "колір". На питання, які ж кольори будуть домінувати над іншими, пані посол відповіла, що блакитний та жовтий стануть головними у цьому ансамблі.

Організатори підкреслили, що в закладах культури для киян та гостей міста буде запропонована різноманітна франко-українська мистецька програма. І якщо у столиці це починатиметься захоплюючим шоу, то у Одесі і Львові можна буде познайомитися з архітектурними пам'ятками, які залишили французи у цих прекрасних містах. У Харкові в органному залі філармонії виступить всесвітньо відомий колектив "Музиканти Лувру", який гратиме твори Жана-Філіпа Рамо.

Феєричні шоу, перфоменси, спектаклі, концерти, презентації книжок, зустрічі з митцями - каталог цьогорічної "Французької весни" в Україні величезний, цікавий і неосяжний. Але багато чого можна побачити, почути і відчути: французько-український культурний весняний сезон розквітає по всій Україні.

Читайте також: У США відреагували на теракт в Афганістані

У лютому 2018 року три колишні президенти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко – звернулися до нинішнього глави держави Петра Порошенка з проханням оголосити 2018-й Роком утвердження державної мови.

9 березня президент Петро Порошенко заявив про плани підписати указ про десятилітню програму зміцнення державного статусу української мови. На думку глави держави, одного року "занадто мало, щоб надолужити все те, що в результаті колоніальної політики втратила українська мова".

У листопаді 2015 року президент Петро Порошенко своїм указом оголосив 2016 рік в Україні Роком англійської мови.