Forbes назвав найбільш високооплачуваних письменників року

12 грудня 09:19

У трійку лідерів увійшли Стівен Кінг, Джеймс Паттерсон і Джоан Роулінг.

 

Американський журнал Forbes склав рейтинг найбільш високооплачуваних письменників. E журналі зазначили, що за цей рік найбільш високооплачувані автори заробили $ 283 мільйонів, продавши 24,5 мільйона друкованих книг. На першому місці списку виявився Джеймс Паттерсон, який заробив за цей рік $ 86 мільйонів. Паттерсон є автором таких детективів як "І прийшов павук" і "Цілуючи дівчат".

Другу позицію рейтингу зайняла авто книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг. За цей рік письменниця заробила $ 54 мільйона, що на 41 мільйон менше, ніж у 2017 році.

На третьому місці найбільш високооплачуваних письменників опинився Стівен Кінг, який заробив у 2018 році $ 27 мільйонів. Зазначено, що цьогорічному успіху Кінга посприяв фільм "Воно", знятий за однойменною книгою автора.

Загалом у списку опинилися 11 авторів, серед яких Джон Грішем, Джефф Кінні, Ден Браун, Майкл Вольф, Даніель Стіл, Нора Робертс, Рік Ріордан і Ель Джеймс.

Минулого року рейтинг найбільш високооплачуваних письменників світу за версією американського журналу Forbes очолила британська письменниця Джоан Роулінг, витіснивши на друге місце торішнього лідера Джеймса Паттерсона.