Фірташ і Янукович-молодший організували ретроспективу фільмів Богдана Ступки

27 вересня 14:11

29 вересня у столичному кінотеатрі «Україна» стартує ретроспектива фільмів до ювілею народного артиста України Богдана Ступки, яка триватиме до 5 жовтня.

 

Сім вечорів шанувальники творчості ювіляра зможуть насолоджуватися кінофільмами, відзнятими режисерами різних країн за останні 40 років. Програма ювілейної ретроспективи відкриється прем'єрним показом трагікомедії «Серце на долоні» метра європейської режисури Кшиштофа Зануссі, спільного виробництва Польщі та України. За виконання головної ролі у цій стрічці Богдан Ступка був удостоєний Срібного Марка Аврелія Римського міжнародного кінофестивалю.

Серед інших очікуваних прем'єр - екранізація однієї з найактуальніших чеховських п'єс «
Іванов» російського театрального режисера Вадима Дубровицького, а також сімейна сага «Дім» російського режисера Олега Погодіна, яка стане фільмом закриття ретроспективного фестивалю.

Окрім того, до програми показів включено ще чотири фільми, які сам майстер вважає знаковими у своїй фільмографії, а саме: драма «
Платон Ангел» за мотивами п'єси О.Коломійця «Дикий ангел» (реж. Іван Войтюк), екранізація ще однієї чеховської повісті «Господи, прости нас, грішних» (реж. Артур Войтецький), біографічна картина про українського письменника-життєлюба «Із житія Остапа Вишні» (реж. Ярослав Ланчак) і, звичайно ж кінодебют Богдана Ступки - фільм «Білий птах з чорною ознакою» (реж. Юрій Іллєнко), глядацька аудиторія якого склала понад 10 мільйонів людей.

Як повідомляло раніше ZN.UA, після завершення ретроспективи 7 жовтня у театрі ім. І.Франка відбудеться ювілейний вечір «Весь цей джаз», який стане справжнім сюрпризом для усіх шанувальників таланту Б.Ступки, а також збере у Києві численних друзів ювіляра з різних країн. (Телеглядачі ж зможуть побачити трансляцію цього святкового вечора в ефірі Першого національного телеканалу (НТКУ) наступного дня, 8 жовтня).

Ще одним подарунком для глядачів стане прем'єра чеховської вистави «Вишневий сад», де Богдан Ступка у співдружності з російськими артистами зіграє роль Фірса. Прем'єра запланована на кінець жовтня.

Як повідомили у прес-службі SOTA Cinema Group (очолює відомий продюсер Олег Кохан), генеральним партнером ювілейних заходів Ю.Ступки є група компаній Дмитра Фірташа Group DF. Окрім того, захід проходить за сприяння народного депутата Віктора Вікторовича Януковича та за підтримки Міністерства культури і туризму України.