Фільм про Василя Стуса "Заборонений" вийде на широкі екрани до Дня пам'яті поета

16 червня 17:23

Фільм "Заборонений" - для широкої аудиторії, оскільки творці стрічки розраховують на касові збори.

 

Через кілька місяців фільм про Василя Стуса "Заборонений" вийде на широкі екрани (5 вересня, до Дня пам'яті поета). В Мережі вже викладено трейлер стрічки, який за перший тиждень набрав 200 тисяч переглядів. Режисер фільму - Роман Бровко зізнається, що сцена суду над поетом у фільмі є й "подана, фактично, документально достовірно".

Про це у своїй статті для DT.UA пише Катерина Константинова. За її словами, фільм знятий кінокомпанією UM-GROUP (бюджет 38,1 млн грн., держпідтримка - 19,5 млн грн.) і показує останні роки життя поета, боротьбу з системою та спроби опублікувати останню збірку віршів, яку Стус намагався передати із в'язниці на свободу.

"Ще минулого літа ця стрічка під робочою назвою "Птах душі" опинилася в центрі скандалу, що був пов'язаний з історичною сценою суду, в якій присутній адвокат поета Віктор Медведчук. У соцмережах навіть виник флешмоб #МедведчукМиНеЗабули", - зазначає оглядач.

Режисер фільму - Роман Бровко в інтерв'ю DT.UA розповів, як саме подана сцена суду над Стусом у вже готовому фільмі, яка реакція на фільм була в людей, котрі знали поета за життя, а також зазначив, що фільм "Заборонений" - для широкої аудиторії, тому що творці стрічки розраховують на касові збори.

Читайте детальніше у матеріалі Катерини Константинової "Роман Бровко: "Суд над Стусом нагадує євангельські події"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".