Фільм "Донбас" Сергія Лозниці не увійшов до шорт-листа "Оскара"

18 грудня 10:54

Боротьбу за нагороду продовжить документальний фільм про події в Донбасі.

 

Американська кіноакадемія оприлюднила шорт-лист 91 церемонії вручення премії "Оскар" в дев'яти категоріях. Згідно зі списком, який був опублікований на сайті академії, фільм Сергія Лозниці "Донбас" не потрапив у короткий список стрічок, які будуть боротися за нагороду в категорії "Кращий фільм іноземною мовою".

Разом з тим, в шорт-лист категорії "Найкращий документальний фільм" потрапила картина режисера Симона Леренга Вільмонта "Віддалений гавкіт собак", яка розповідає про 10-річного Олега та його бабусю Олександру, що живуть в прифронтовому селі Гнутово Донецької області.

"Тепер ми у списку 15 найкращих документальних фільмів світу. У січні назвуть п'ятірку номінантів. Пліч-о-пліч з нами такі неймовірні конкуренти, аж дух захоплює", - написав на своїй сторінці на Facebook асистент знімальної групи Азад Сафаров.

"Донбас" був показаний 9 травня на Каннському кінофестивалі. Лозниця отримав приз фестивалю за кращу режисуру в категорії "Особливий погляд".

Читайте докладніше про українських фільмах на Каннському кінофестивалі у статті Катерини Сліпченко для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".