Фестиваль "Білі ночі" в Києві: кого слухати на основних сценах

12 серпня 12:00

Фестиваль пройде 17-18 серпня.

 

З 17 по 18 серпня в Києві на Арт-заводі "Платформа" відбудеться другий в цьому сезоні фестиваль "Білі ночі". За два дні на п'яти фестивальних сценах виступлять найкращі представники електронної музики. Кожна зі сцен буде відрізнятися унікальним стилем, хедами і танцями. Крім музики будуть і інші розваги, наприклад, алея барів або beauty zone.

Хто ж виступить на сенах фестивалю в цей час?

Головним виступом 17 серпня буде шоу Planet Funk. Це італійський електронно-танцювальний гурт, до складу якого входять Серджіо Делла Моніка, Алекс Нері, Доменіко Джі-Джі Кану, Марко Бароні. Перший сингл колективу Chase the Sun, досяг п'ятої в UK Singles Chart 2001. Пісня отримала широку популярність з тих пір, як Sky Sports почали використовувати її на головних турнірах Professional Darts Corporation.

У 2006 році Planet Funk стали першим музичним гуртом, який випустив сингл для завантаження на мобільні телефони, з релізом Stop Me в мобільній мережі 3G. Сингл Static представлений комп'ютерної гри FIFA 08.

Очікується також виступ Tiefschwarz – німецького гурту, якйи складається з братів Олександра "Алі" і Себастьяна "Басті" Шварц. Група була заснована у 1996 році в Штутгарті, а в 1999 році брати здійснили давню мрію і відкрили в цьому місті свій клуб. За 15-тилетнюю музичну кар'єру легендарні Tiefschwarz зарекомендували себе як люди, які тонко відчувають настрій ринку, і вдало перебудовують свій звук у відповідності з новітніми тенденціями в танцювальній музиці. Вони відомі як автори реміксів на пісні Мадонни, Міссі Еліот і Depeche Mode.

Хедлайнерами 18 серпня стануть The Maneken – проект Євгена Філатова. Проект був заснований у 2007 році, у 2008 вийшов перший диск, для якого Філатов самостійно склав і записав всі пісні, виконавши всі партії. У 2009 році була представлена програма The Maneken Electronic Performance, яка грунтується на використанні IM Table – інтерактивного медіа-столу. Всього на рахунку The Maneken шість альбомів і три сингли.

На Inside Stage 18 серпня можна буде послухати Highson, Retroaerobica, LVL, Raft Tone, Мажорний Лезо, General J x Podrezoff, BUSOL x Мацюця.

А Backyard Stage запалять Tube & Bergerнімецький дуэет. Перший альбом гурту вийшов у 2003 році, а їх сингл Straight Ahead в 2004 році зайняв першу сходинку в Billboard Hot Dance Airplay. У 2005 році Tube & Berger заснували власний лейбл. За 15 років існування дует виступив на таких фестивалях, як Tomorrowland, Loveweek Festival, Eastposrt Festival та Amsterdam Dance Event.

На цій же сцені заплановані виступи Louder Than Words, ISA, Leri, Key M, Greenjack, KASEY KAOTTO.

Купити квитки на фестиваль можна за посиланням.