Елтон Джон і Біллі Айліш влаштують концерт на підтримку боротьби з коронавірусом

06 квiтня 23:47

Трансляцію можна побачити на платформах Alibaba, Amazon Prime Video, Apple, Facebook, Instagram, Twitch, Twitter, Yahoo, YouTube.

 

18 квітня по всьому світу буде транслюватися концерт за участю світових зірок, кошти від заходу спрямують на підтримку боротьби з коронавірусом, повідомляє Globalcitizen.

Анонс концерту з'явився на сайті організації. Одним з його організаторів назвали Леді Гагу.

"Віртуальний концерт продемонструє єдність серед всіх людей, які постраждали від COVID-19, а також прославить і підтримає хоробрих медичних працівників, які стоять на передовій і роблять неймовірне, рятуючи життя", - йдеться в повідомленні.

В ході концерту будуть показані виступи таких виконавців, як Пол Маккартні, Елтон Джон, Стіві Уандер, Біллі Айліш, Малума, вокаліст Green Day Біллі Джо Армстронг та інші. Трансляцію вестимуть американські канали ABC, NBC, британський BBC, ірландський телеканал RTE. Також трансляцію можна буде побачити на платформах Alibaba, Amazon Prime Video, Apple, Facebook, Instagram, Twitch, Twitter, Yahoo, YouTube та інших.

За словами Леді Гаги, шоу-бізнес уже зібрав близько $ 35 млн для фонду боротьби з коронавірусом під егідою ВООЗ.

Станом на 4 квітня фонд боротьби з коронавірусом, створений ВООЗ спільно з ООН, отримав $ 129 млн пожертвувань. Гроші до фонду вносять як приватні особи, так і великі компанії - наприклад, Facebook перерахував до фонду $ 10 млн. Частину коштів з фонду вже витратили на закупівлю засобів індивідуального захисту і медичного обладнання для 72 країн світу. Зокрема, фонд придбав 800 тис медичних масок.

Як раніше повідомлялося, Україна стала співавтором ініціативи ООН щодо поліпшення глобального доступу до ліків та обладнання на тлі масштабної загрози для людства від поширення коронавірусу.

Новий проект резолюції, зокрема, заохочує держави-члени ООН до більшого фінансування розробок вакцин і ліків, використання цифрових технологій, посилення міжнародної наукової взаємодії і координації у боротьбі з COVID-19. Крім того, документ закликає на рівні кожної країни запобігти спекуляції і необґрунтованому накопиченню, що можуть перешкоджати доступу до ефективних лікарських засобів, вакцин та обладнання.