Експерти виявили версію шедевра Боттічеллі під картиною-імітацією

28 березня 13:29

Робота вважалася пізньої копією "Мадонни гранату".

 

Експерти організації English Heritage, які проводили реставрацію передбачуваної копії шедевра Сандро Боттічеллі, заявили про те, що насправді картина була створена в майстерні художника. Як повідомляє ВВС, робота вважалася пізньою копією "Мадонни гранату", яку Боттічеллі створив в 1487 році.

Після того, як з картини стерли густу жовту оліфу, виявилося, що вона була створена в майстерні художника у Флоренції в ХV столітті. В організації зазначили, що проконсультувалися з експертами з Музею Вікторії і Альберта і Національної галереї для того, щоб підтвердити походження картини.

"Після видалення жовтої оліфи, рентгенівського та інфрачервоного обстеження виявили оригінальну картину, зокрема зміни остаточної композиції, які не характерні для прямої імітації", - заявила старший реставратор з English Heritage Рейчел Тернбулл.

Вважалося, що картина була імітацією, яка належала пензлю невідомого художника. Разом з тим, експерти вважають, що у Боттічеллі була майстерня, в якій створювалися версії і адаптації робіт, які користувалися популярністю.

Ця картина, яка знаходиться в Ranger's House в Грінвічі, тепер вважається найближчою версією шедевра Боттічеллі 1487 року. На ній зображено смуток Діви Марії, яка тримає дитину-Христа і гранат. Оточують Діву Марію ангели.

Раніше повідомлялося про те, що картина Пікассо "Співачка кабаре" була продана на аукціоні за 67 мільйонів доларів.