Екранізації коміксів дозволили Disney отримати рекордний прибуток

09 листопада 12:45

Чистий прибуток компанії збільшився до 12,59 мільярда доларів.

 

Американська студія Walt Disney заявила про те, що їй вдалося отримати рекордний чистий прибуток за результатами фінансового року, який завершився у вересні, повідомляє УНІАН з посиланням на повідомлення компанії. Наголошується, що чистий прибуток компанії збільшився до 12,59 мільярда доларів порівняно з 8,98 мільярда у минулому році. Виручка ж Disney в цьому році склала 59,43 мільярда у порівнянні з 55,14 мільярда роком раніше.

Рекордні показники компанія пояснює успіхами екранізацій коміксів Marvel. Зокрема, зазначається успіх фільму "Людина-мураха і Оса". Крім того, Disney зазначила приплив відвідувачів у свої тематичні парки в літні місяці.

За підсумками четвертого фінансового кварталу прибуток компанії збільшився на 33%, до 2,32 мільярдів доларів. Крім того, зафіксовано зростання виручки на 12%, до 14,31 мільярда. Прибуток компанії склав 1,48 долара на акцію.

Disney стала найкасовішою студією 2017 року. Касові збори студії в домашньому прокаті за минулий рік склали 2,27 мільярда доларів. Багато в чому такий результат є наслідком виходу в прокат фільмів "Красуня і чудовисько" і "Зоряні війни: Останні джедаї". Частка Disney на ринку становить 21,3%.