Джордж Мартін висловився про завершення "Гри престолів"

19 серпня 14:05

Завершення серіалу "звільнило" письменника.

 

Автор серії книг "Пісня льоду і полум'я" Джордж Мартін розповів про те, як на нього вплинуло завершення серіалу "Гра престолів", знятого за мотивами його творів. За його словами, він відчув полегшення, оскільки завершення зйомок шоу "позбавило його від напруги", повідомляє The Guardian.

"Було кілька років, коли, якщо б я завершив книгу, я б випереджав серіал на роки і стрес був неймовірний. Я не думаю, що це позначилося на мені позитивно, тому що серіал, який повинен був прискорювати мене, гальмував", - розповів Мартін. Варто зазначити, що письменник на даний момент працює над передостанній книгою циклу, "Вітри зими" і планує написати ще одну, фінальну, "Мрії про весну".

Відреагував письменник також на те, що фінал "Гри престолів" викликав неоднозначну реакцію у глядачів і критиків, і зазначив, що це ніяк не вплине на фінал книжкової саги. "Ні, не вплине. Не змінить взагалі нічого... Як сказав Рік Нельсон Garden Party, одній з моїх улюблених пісень, ти не можеш догодити всім, тому повинен догодити собі", - додав Мартін.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Фінальний, шостий епізод восьмого сезону серіалу "Гра престолів" вийшов 19 травня (20 травня за Києвом). У фінальному сезоні глядачам показали битву з Білими блукачами і фінал боротьби за Залізний трон.

Після виходу передостаннього епізоду, фанати запустили петицію з вимогою перезняти восьмий сезон. У петиції йдеться про те, що творці серіалу Девід Беніофф та Ден Вайсс "виявилися абсолютно некомпетентними сценаристами, коли у них немає вихідного матеріалу (тобто книг)".