Джеймс Кемерон заявив про перенесення виходу "Аватара 2"

11 березня 17:01

Режисер знімає чотири фільми одночасно.

 

Режисер Джеймс Кемерон заявив про те, що реліз фільму "Аватар 2", який був намічений на грудень 2018 року, не відбудеться, повідомляє Entertainment Weekly.

"Глядачі повинні зрозуміти, що ми не знімаємо "Аватар 2", ми знімаємо "Аватар" 2,3,4 і 5. І це епічне починання. Це як будувати дамбу "Три ущелини"", заявив режисер. Він також додав, що знає, "чим займеться у наступні вісім років свого життя".

Вихід третього "Аватара" очікувався у 2020 році, четвертого – у 2022 році, п'ятого – у 2023 році. Тепер же терміни будуть перенесені.

Читайте також: Стівен Спілберг може зняти фільм про "Документи Пентагону"

"Аватар" - найбільш касова картина в історії кіно. Вона вийшла у 2009 році і принесла прибуток у розмірі 2,7 мільярда доларів. Фільм з Семом Уортінгтоном і Зої Салдана у головних ролях був створений з використанням безлічі інноваційних прийомів, у тому числі технології захоплення руху.

Картина була номінована на "Оскар" в дев'яти категоріях і перемогла у трьох - "Краща операторська робота", "Кращі візуальні ефекти" і "Краща робота художника-постановника".

Раніше творці "Аватара" обіцяли випустити перший сиквел картини у 2015 році. Тоді продюсер фільмів Джона Ландау заявляв, що два фільми - продовження будуть самостійними творами із закінченим сюжетом, а не однією пригодою, розбитою на дві серії.