Документальний фільм українського режисера буде боротися за "Оскар"

19 листопада 12:28

Картина увійшла до списку фільмів, що претендують на нагороду в категорії "Найкращий документальний фільм".

 

Фільм "Переломний момент: Війна за демократію в Україні", режисерами якого виступили Олесь Санін і Марк Джонатан Харріс, увійшов до списку фільмів, які будуть претендувати на "Оскар" в категорії "Найкращий документальний фільм". Про це Санін повідомив на своїй сторінці на Facebook.

"Переломний момент" охоплює період з 2013 по 2016 рік. У фільмі зібрані свідчення політичних, кримінальних та військових злочинів на території України. Під час роботи над картиною творці записали понад 86 інтерв'ю з учасниками Революції Гідності та подій на сході України.

Фільм показує історію боротьби українців за власну державу очима військових, медиків, журналістів, театральних діячів і всіх тих, хто залишив своє звичне життя заради боротьби за демократію. Розповідь ведуть професори Енн Епплбаум і Тімоті Снайдер, екс-президент України Леонід Кравчук і колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Раніше кваліфікацію на "Оскар" пройшов фільм Сергія Лозниці "Донбас". Картина буде боротися за нагороду в категорії "Кращий фільм іноземною мовою".

Детальніше про фільм читайте в матеріалі Олега Вергеліса "Сергій Лозниця: "У "Донбасі" я показав здичавіння в умовах зникнення влади"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".