До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка оголошено конкурс на кращий фільм про Кобзаря

13 вересня 13:38

Український благодійний фонд «Велика Батьківщина» оголосив міжнародний конкурс кінопроектів на кращий повнометражний художній фільм про Тараса Шевченка. Про це повідомив президент фонду Юрій Рубан.

 

У конкурсі зможуть брати участь як громадяни України, так і іноземці. Претенденти не обмежені віком, професією та іншими параметрами. До співпраці у проведенні конкурсу фонд запрошує авторитетних кінематографістів, літераторів і вчених, представників громадських організацій та меценатів. Представники державних структуру запрошуються як спостерігачі. В журі будуть залучатися відомі сценаристи, режисери, кінокритики.

Останній термін подання творів на конкурс з України - 1 листопада 2011 року, із закордону - 20 жовтня 2011 року. Результати конкурсу будуть оголошені 9 березня 2012 року.

Проект передбачає проведення міжнародного конкурсу кінопроектів на кращий фільм про Кобзаря, підготовку конкурсу короткометражних фільмів молодих кінематографістів «200 років = 200 фільмів», і щорічний фестиваль «Кобзар forever».

Головна мета організаторів - створення сучасного кінотвору про життя і творчість Т. Шевченка.