"Богемська рапсодія" стала найпопулярнішою піснею ХХ століття на стрімінгових сервісах

11 грудня 17:39

Кількість прослухувань композицій групи Queen зросла більш ніж втричі після виходу фільму "Богемська рапсодія" в прокат.

 

Пісня "Богемська рапсодія" (Bohemian Rhapsody) групи Queen стала найпопулярнішою композицією XX століття, а також найбільш популярною класичною рок-композицією всіх часів на музичних стрімінгових сервісах, повідомляє Universal Music Group.

Згідно з даними компанії, кількість прослуховувань пісні на Spotify, Apple Music, YouTube і інших сервісах перевищила 1,6 мільярдів. У компанії зазначили, що Bohemian Rhapsody обійшла за популярністю такі хіти ХХ століття, як Smells Like Teen Spirit від Nirvana, Sweet Child O' Mine від Guns N' Roses і Take on Me від A-ha.

Кількість прослухувань композицій британської групи Queen на стрімінгових сервісах в США зросла більш ніж втричі після виходу в жовтні цього року на екран фільму "Богемська рапсодія" від режисера Брайана Сінгера. Згідно з даними кіностудія 21st Century Fox, що випустила фільм, збори від прокату перевищили $ 596,1 мільйонів.

Bohemian Rhapsody, написана Фредді Мерк'юрі, стала синглом альбому "A Night at the Opera", який Queen випустила в 1975 році. Композиція довжиною в шість хвилин – удвічі довше стандартних популярних пісень – поєднує в собі кілька музичних стилів – від балади до опери і хард-року.