Автора книги "13 причин чому" звинуватили в сексуальних домаганнях

14 лютого 17:02

Джея Ешера виключили з Товариства дитячих письменників та ілюстраторів.

 

Американського літератора Джей Ешера, відомого як автора книги "13 причин чому", виключили з Товариства дитячих письменників та ілюстраторів через звинувачення в сексуальних домаганнях, повідомляє Vanity Fair.

Зазначається, що виключення письменника відбулося ще в 2017 році, але відомо про це стало тільки зараз. На адресу Ешера надійшли численні звинувачення, представники Товариства провели внутрішнє розслідування, за результатами якого було прийнято рішення про його виключення.

Представник Ешера Тамара Тейлор заявила про те, що поширена Товариством інформація є недостовірною, оскільки письменник сам прийняв рішення вийти з його складу. Крім того, вона заявила про те, у Ешера були стосунки одночасно з кількома жінками, які завершилися після того, як вони дізналися одна про одну. Всі жінки вступали у відносини добровільно.

Як повідомляє Entertainment Weekly, прес-секретар Netflix, який знімає серіал за мотивами книги "13 причин чому", заявив про те, що Ешер не буде працювати над другим сезоном шоу.

Видана в 2007 році книга "13 причин чому" оповідає про школярку Ханну Бейкер, яка покінчила життя самогубством через домагання, знущання і цькування з боку однолітків. Перед смертю дівчина записує 13 причин свого суїциду на аудіокасети. Вони опиняються в її однокласника Клея Дженсена, який був закоханий в Бейкер.

Раніше The New York Times з посиланням на декількох актрис повідомила про сексуальні домагання Вайнштейна. Він начебто пропонував посприяти у кар'єрному зростанні за близькість з ним. Пізніше про домагання розповіли актриси Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу. Харві Вайнштейн заперечує, що примушував жінок до сексу. Після цього Weinstein Company звільнила Вайнштейна. Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнейдерман оголосив про початок розслідування відносно компанії Вайнштейна після секс-скандалу навколо нього.