Автор «Сатанинських віршів» Салман Рушді розповів про життя в підпіллі

18 вересня 18:49

У книзі Салмана Рушді, зокрема, розповідається, як були вбиті перекладачі «Сатанинських віршів» на японську та італійську мови. Зараз голова самого Рушді оцінюється в 3,3 мільйони доларів.

 

У Великобританії та ряді інших країн вийшла в світ нова книга Салмана Рушді. В ній викладається історія життя автора після того, як в 1988 році він випустив роман «Сатанинські вірші», що викликав гнів багатьох мусульман у всьому світі.

Автобіографія написана від третьої особи. Протягом дев'яти років письменник перебував під захистом лондонської поліції і жив на конспіративних квартирах, які був змушений часто міняти. У книзі, зокрема, розповідається, як були вбиті перекладачі «Сатанинських віршів» на японську та італійську мови. Крім того, Рушді ділиться спогадами про своїх охоронців з Скотленд-Ярду. У 1989 році тодішній верховний лідер Ірану аятолла Хомейні видав фетву, в якій закликав мусульман убити Рушді, які угледіли в «Сатанинських віршах» образу пророка Мухаммеда. У 1998 році Іран запевнив британський уряд, що не буде намагатися привести у виконання заклик, який міститься в фетві аятолли Хомейні. Після цього з Рушді був знятий захист, і він переїхав до Нью-Йорка. Однак ісламські релігійні організації призначили за голову письменника нагороду. Сума кілька разів підвищувалася, і після чергового підвищення 16 вересня 2012 досягла 3,3 мільйона доларів. !zn Читайте також: Про можливість неможливого ЛІЦЕНЗІЯ НА ВБИВСТВО Салман Рушді хоробриться