Автопортрет Енді Уорхола було куплено за 17 мільйонів доларів

17 лютого 01:10

Автопортрет американського художника Енді Уорхола купили на торгах Christie's за 17 мільйонів доларів (10,8 мільйонів фунтів стерлінгів). Про це повідомляє офіційний сайт аукціонного будинку.

 

При цьому, коментар до результатів торгів говорить, що підсумкова вартість лота перевищила початковий естімейт у два рази. Традиційно, покупець картини побажав залишитися невідомим.

Картина являє собою червоно-білу шовкографію розміром 183 на 183 сантиметри. На ній художник зобразив себе з рукою біля рота. До появи на аукціоні, картина знаходилася в приватній колекції та ніде не фігурувала з 1974 року.

Це полотно входить у серію з 11 автопортретів, які Уорхолом створив у 1967 році. П'ять з них перебувають наразі на зберіганні в різних музеях, зокрема у галереї Тейт у Лондоні та в Музеї сучасного мистецтва в Сан-Франциско.

Ще одним топ-лотом минулих торгів стала композиція американського художника Джефа Кунса «Зимові ведмеді», виконана з дерева. Її продали за 4,7 мільйона доларів.

Картина художника нідерландського походження Віллема де Кунінга, позначена як «Без назви XXVIII», пішла з молотка за 4 мільйони доларів.

Торги Christie's, на яких були представлені твори повоєнного часу і сучасне мистецтво, відбулися в Лондоні в середу, 16 лютого.

За матеріалами Christie's, Лента.ru