Анджеліна Джолі зніме фільм про Камбоджу часів червоних кхмерів

24 липня 11:13

Фільм буде заснований на книзі камбоджійської письменниці Лун Ун.

 

Анджеліна Джолі зніме повнометражний ігровий фільм про часи червоних кхмерів у Камбоджі. Він буде заснований на книзі "Спочатку вони вбили мого батька: спогади дочки Камбоджі" камбоджійської письменниці Лун Ун.

Джолі виступить у ролі продюсера і режисера фільму. Про це вона розповіла в спеціальній заяві, яка поширилася в Голлівуді.

Автор книги, за якою знятий фільм, в п'ятирічному віці була мобілізована командуванням Червоних кхмерів і використовувалася як боєць бойового підрозділу.

За словами Джолі, "книга Ун справила на мене глибоке враження. Вона дозволила мені зрозуміти, як діти переживають війну і як це впливає на їх психологію. Я рада, що можу зняти фільм за настільки важливою для мене книгою". Сценарій фільму пишеться Джолі і Ун спільно.

Партнером у створенні проекту виступить компанія Netflix. Планується, що фільм вийде в прокат у другій половині 2016 року.

Уряд Червоних кхмерів перебував при владі в Камбоджі з 1975 по 1979 рік. Вони намагалися побудувати "селянський соціалізм" за маоістською концепцією, тому знищували міста як осередки буржуазної культури. За різними даними, в ході масових розправ було вбито від 1,7 до 3 мільйонів чоловік.

У 2014 році Анджеліна Джолі заявила, що завершує акторську кар'єру.