Alyona Alyona увійшла до списку найцікавіших нових виконавців Європи за версією NYT

22 травня 16:58

Укладачі рейтингу відзначають, що виконавиця "читає реп про толерантність і прийняття".

 

Видання The New York Times склала список 15 нових артистів з Європи, в який увійшла українська реп-виконавиця Alyona Alyona. Як повідомляється на сайті видання, в список увійшли артисти, "значущі музично та соціально".

Укладачі рейтингу відзначають, що Alyona Alyona – одна з небагатьох українських жінок-реперів. "Вона читає реп про толерантність і прийняття, чим приваблює шанувальників серед прогресивних молодих людей України". Видання зазначає також, що "незважаючи на те, що російська реп-музика дуже популярна в Україні", виконавиця вирішила читати реп рідною мовою, що стало для неї зміцненням національної культури.

Укладачі рейтингу порівнюють Alyona Alyona з Азалією Бенкс.

27-річна Олена Савраненко народилася в смт Баришівка Київської області і працювала в дитячому садку, пізніше вона переїхала до столиці. Вона присвячувала хіп-хопу вільний від роботи час, а для запису першого кліпу їй довелося орендувати смартфон.

Першим кліпом Олени стало відео на пісню "Рибки", ролик вийшов в середині жовтня минулого року. Пісня принесла дівчині не тільки славу в інтернеті, але і номінацію на премію Yuna в категорії "Кращий хіп-хоп хіт".

Пізніше були випущені "Рибки 2", "Голови" та "Відчиняй". Кліп на пісню "Голови" приніс виконавиці перший мільйон переглядів на відеохостингу.