Актори "Вартових галактики" написали листа на підтримку Джеймса Ганна

31 липня 11:07

Актори просять відновити Ганна на посаді режисера третьої частини серії.

 

Акторський склад фільму "Вартові галактики" написав листа, в якому просить знову найняти на роботу режисера Джеймса Ганна, який був звільнений за жарти, які він опублікував в соціальній мережі Twitter у 2009-2010 роках. Лист виклав на своїй сторінці в Instagram виконавець ролі Пітера Квилла Кріс Пратт.

"Незважаючи на те, що я не підтримую недоречні жарти Джеймса Ганна, опубліковані роки тому, він хороша людина. Особисто я хотів би побачити його в ролі режисера третьої частини", - написав Пратт в коментарі до листа.

Лист підписали сам Пратт, Він Дізель, Зої Салдана, Дейв Батіста, Бредлі Купер, Шон Ганн, Пом Клементьєфф, Майкл Рукер і Карен Гілліан. У листі йдеться про те, що актори "приголомшені" фактом звільнення Ганна і протягом всього часу з моменту його звільнення думають над тим, як умовити Disney відновити контракт з ним.

Актори підкреслили, що "вони не хочуть захищати жарти, які публікував Ганн, але хочуть поділитися досвідом спілкування з ним на зйомках "Вартових галактики"". Вони також зазначили, що вважають, що поведінка режисера після звільнення і вибачення, які він приніс, показують його як людину, яким він був на зйомках, і йдуть від чистого серця. У листі також йдеться про те, що "Джеймс, швидше за все, не остання хороша людина, якої торкнеться така доля. Враховуючи політичний розкол цієї країни, що розростається, можна стверджувати, що подібні випадки будуть повторюватися і надалі".

Disney розірвала контракт з Ганном після того, як консервативний користувач Twitter Джек Пособієк привернув увагу до старих твітів режисера. У цих повідомленнях, які були опубліковані в 2009 і 2010 роках, Ганн жартував на тему зґвалтувань і педофілії. Сам Ганн заявив, що шкодує про ці жарти і його гумор і творчість змінилися з тих пір, як він публікував їх. Режисер також відомий як активний критик президента США Дональда Трампа.