Аффлек, Версаче, Спейсі: 20 знаменитих чоловіків, звинувачених у сексуальних домаганнях

13 листопада 18:34

Кількість обвинувачень, що стрімко зростає, викликана "хвильовим ефектом Вайнштейна".

 

На початку жовтня цього року кілька жінок обвинувачували Харві Вайнштейна у сексуальних домаганнях, після чого кількість подібних розкритих у Голлівуді почала стрімко зростати. Деякі жертви були збадьорені заявами обвинувачів Вайнштейна і почали розповідати свої історії, створивши так званий "хвильовий ефект Вайнштейна", відзначає "Новое время". До списку відомих чоловіків, які в різний час були звинувачені у домаганнях, увійшли Бен Аффлек, Джанні Версаче, Кевін Спейсі та інші. Ось деякі з них. Бен Аффлек

Актриса Хіларі Бертон звинуватила Бена Аффлека в тому, що він схопив її за груди під час інтерв'ю у 2003 році.

Бертон виклала у Twitter відео інтерв'ю і підписала його: "Дівчатка. Я так вражена вашою хоробрістю. Мені довелося сміятися тоді, щоб не плакати. Відправляю вам свою любов". Аффлек відповів актрисі вибаченням, сказавши, що він "вів себе неналежним чином".

Аффлека звинуватила також візажист Аннамарі Тендлер. За її словамм, він торкався до неї під час вечірки церемонії Золотий глобус у 2014 році. На це звинувачення Аффлек не відповів.

Рой Прайс

Колишнього голову Amazon Studios у сексуальних домаганнях звинуватила режисер Іса Хаккет. Вона стверджує, що він домагався її під час виробництва серіалу "Людина у високому замку" в 2015 році.

Хакетт сказала, що вона зустріла Прайса 10 липня 2015 року на Comic-Con в Сан-Дієго, і він запросив її на вечірку для співробітників Amazon. Вона і Прайс їхали на вечірку в одному таксі, де Прайс заявив Хаккет: "Тобі сподобається мій член". Вона додала, що відмовила йому, але недоречне поведінка зберігалася протягом усього вечора.

Після того, як стало відомо про домагання, Amazon відсторонила Прайса на невизначений термін, і незабаром він пішов у відставку.

Джеймс Тобак

За даними Los Angeles Times, Тобака в сексуальних домаганнях звинувачують понад 200 жінок. Вони розповідали, що Тобак запрошував жінок на співбесіду або прослуховування з ним, а потім або симулював статевий акт в одязі, або мастурбував перед ними без їхньої згоди.

Актриса Джуліанна Мур написала в Twitter, що Тобак попросив її пройти "прослуховування" в 1980-х роках, але вона двічі відмовила йому.

Локхарт Стіл

Колишня співробітниця Vox Media Іден Рохатенскі заявила, що віце-президент компанії, на яку вона працювала, сексуально переслідував її.

Генеральний директор Vox Media Джим Банкофф пізніше підтвердив, що Локхарт Стіл був віце-президентом, про якого говорилося у повідомленні Рохатенскі. Стіл був звільнений з Vox.

Роберт Скобл Колишнього співробітника Microsoft і техно-блогера Роберта Скобла в сексуальних і словесних домаганнях з 2009 по 2014 рік звинуватили три жінки. Повідомляється, що Скобл ставився до жінок неналежним чином.

Сам Скобл заперечує всі звинувачення на його адресу.

Кріс Савіно

Кілька жінок звинуватили аніматора і режисера Кріса Савіно у сексуальних домаганнях, повідомив The Hollywood Reporter. Після цього компанія Nickelodeon звільнила Савіно.

Сам Савіно опублікував публічні вибачення на Facebook. "Мені дуже шкода, і мені соромно. Я тепер розумію, що вплив моїх дій і комунікацій створив некомфортну середу, - сказав Савіно, згідно The Hollywood Reporter. - На кожному етапі моєї кар'єри я намагався підтримувати своїх колег і культивувати культуру поваги. Але сам зазнав невдачі в цьому".

Девід Блейн

Мага звинуватила в згвалтуванні, яке відбулося у 2004 році, його колишня дівчина Наташа Прінс. Скотленд-Ярд заявив, що розслідує заяву жінки. Адвокат Блейна, Марті Сінгер, опублікувала заяву, що заперечує звинувачення.

Роман Поланський

Художниця Маріанна Барнард звинуватила режисера Романа Поланського в тому, що він чіплявся до неї у 1975 році, коли їй було 10 років. Барнард написала в Twitter: "Роман Поланский фотографував мене голою і в шубі на пляжі в Малібу, мені було 10 років. Він почав тоді".

Поланский визнав себе винним в встановлених законом звинуваченнях у згвалтуванні у 1977 році в США, але втік до Європи, усвідомивши, що його угода з визнанням провини навряд чи буде прийнята. Поланский залишається в Європі і з тих пір не повернувся в США.

У заяві Business Insider співробітник зі зв'язків з громадськістю Поланського цитує режисера: "Я повністю відкидаю необгрунтовані звинувачення пані Барнард, про які я нічого не знаю".

R. Kelly

Колишня дівчина виконавця Кітті Джонс стверджує, що R. Kelly знущався над нею і змушував займатися сексом з іншими жінками з 2011 по 2013 рік і сформував "культ з шести жінок".

За твердженням представників виконавця, "пані Джонс, ... намагається зобразити історію відносин з паном Келлі як щось інше, ніж спільне рішення двох дорослих людей".

Ітан Кат

Солістка гурту Crystal Castles Еліс Гласс розмістила емоційне повідомлення на своєму веб-сайті, в якому говорилося, що вона пережила "майже десятиліття зловживань, маніпуляцій і психологічного контролю" з боку її колишнього колеги за гуртом Ітана Ката, які почалися, коли їй було 15 років.

"Протягом багатьох місяців він давав мені наркотики і алкоголь і займався сексом зі мною в покинутій кімнаті в квартирі, - писала вона. - Це не завжди було за згодою, а він залишався тверезим, коли ми були разом".

"Я обурений і ображений недавніми заявами Еліс про мене і наші попередні стосунки, - сказав Кат в своїй заяві. - Її історія - чиста вигадка".

Твіггі Рамірез

Раміреза також звинувачує його колишня дівчина Джессіка Адамс. За її словами, Рамірез вдарив її і згвалтував на початку 1990 років.

Джордж Герберт Уокер Буш

Актриса Хізер Лінд у своєму Instagram заявила, що 41-й президент США Джордж Буш "сексуально напав" на неї.

Представник Буша сказав в заяві Daily Mail: "Президент Буш ніколи ні за яких обставин не навмисне не заподіяв би ніякої шкоди, і він щиро вибачається, якщо його спроба пожартувати образила пані Лінд".

Актриса Джордана Грольнік і письменниця Христина Бейкер Клайн також розповіли, що до них чіплявся колишній президент.

Джанні Версаче

Модельєра в сексуальному переслідуванні звинуватив актор Кевін Сорбо. За його словами, коли Сорбо працював моделлю в 1990-х роках, модельєр запрошував його на вечірки і одного разу, коли вони залишилися наодинці, поклав йому руку на ногу.

Марк Галперін

П'ятеро жінок звинуватили журналіста Марка Галперіна в сексуальному переслідуванні на ABC News. Четверо з п'яти жінок сказали, що працювали з Галперіним.

Одна жінка розповіла, що її запросили на зустріч з Галперіним на початку 2000-х років - коли він був політичним редактором ABC News - і що він насильно поцілував її, притиснув до неї свої геніталії і схопив її за груди.

У заяві для CNN, Галперін сказав, що він "вступав у відносини з жінками, з якими працював, включаючи деяких молодший за мене". Але при цьому заперечував, що він притискався до жінок або хапав їх за груди.ABC News заявила: "Марк покинув ABC News більше десяти років тому, і ніяких скарг не було подано під час його перебування на посаді".

Кевін Спейсі

Актор Ентоні Репп заявив про те, що Спейсі домагався його на вечірці в 1986 році, коли Реппу було 14 років. Сам Спейсі заявив, що не пам'ятає цієї ситуації, але, якщо дійсно поводився так, це "було жахливо". Пізніше 9 колег по серіалу "Картковий будиночок" звинуватили актора в сексуальних домаганнях.

Бретт Ретнер

Режисера звинуватили шість жінок, в тому числі, актриси Олівія Манн і Елен Пейдж. За словами Манн, Ретнер мастурбував перед нею на знімальному майданчику фільму "Після заходу" в 2004 році. Вона сказала, що, коли вона вирушила до свого трейлера, "він вийшов ... з голим животом, без штанів, з коктейлем з креветок в одній руці, і мастурбуючи іншою".

Актриса Наташа Хенстридж сказала, що Ретнер змусив її займатися оральним сексом з ним, коли їй було 19 років.

Адвокат Ретнера заявив, що режисер заперечує ці звинувачення.

Дастін Хоффман

Оскароносного актора в сексуальному переслідуванні коли їй було 17 років звинувачує письменниця Анна Грем Хантер. Вона розповіла, що, коли вона була інтерном в якості асистента продюсера на знімальному майданчику фільму "Смерть комівояжера" в 1985 році, Хоффман, який знімався у фільмі, відкрито говорив про секс перед нею і неадекватно ставився до неї.

Хоффман заявив The Hollywood Reporter: "Я маю граничну повагу до жінок і відчуваю себе жахливо від того, що все, що я міг зробити, могло поставити її у незручне становище. Мені шкода".

Сценарист Венді Рісс Гатсуніс пізніше також звинуватила Хоффмана у сексуальних домаганнях. За її словами, Хоффман спробував змусити її піти до готельного номеру з ним, і після того, як вона відмовилася, він сказав, що не цікавиться запропонованою нею п'єсою.

Стівен Сігал

Звинувачення на адресу актора висунула актриса Портія де Россі. За її словами, він сексуально переслідував її під час прослуховування. "Він сказав мені, наскільки важливо мати хімію за кадром, посадив мене і розстебнув свої шкіряні штани", - заявила Россі.

Ед Вествік

Актриса Крістіна Коен стверджує, що зірка серіалу "Пліткарка" Ед Вествік згвалтував її в його голлівудському будинку в 2014 році. Вествік заперечує претензії Коен, заявивши, що не знає її.

Пізніше друга жінка звинуватила Вествіка у згвалтуванні. Актриса Аурелі Вінн стверджувала, що Вествік згвалтував її в липні 2014 року в її квартирі.

Вествік відмовився коментувати, написавши в Twitter, що обидва недавніх твердження є "доказовими помилковими заявами в соціальних мережах". Вествік також сказав, що він "співпрацює з владою", щоб очистити своє ім'я.

Луї Сі Кей

П'ять жінок звинуватили коміка і режисера Луї Сі Кея у сексуальних провинах. Чиказький комедійний дует Дана Гудман і Джулія Волов стверджували, що Сі Кей мастурбував перед ними, запросивши їх до свого готельного номеру у 2002 році, під час фестивалю комедійних мистецтв в Аспені.

Артистка Ребекка Коррі стверджувала, що під час роботи з Сі Кеєм у 2005 році комік запитав, чи може він прийти в її роздягальню і мастурбувати перед нею.

Комік, виконавець і ілюстратор Еббі Шакнер розповіла, що вона чула, як він мастурбує, розмовляючи з нею.