30% британських дітей не мають власних книг

02 червня 18:28

Троє з десяти дітей, що живуть у Великобританії, не мають вдома жодної книги. Такі невеселі дані оприлюднило останнє дослідження.

 

Про це пишуть znaki.fm з посиланням на видання The Bookseller.
Дані опублікували газети The Daily Mail і Evening Standard, на підставі статистики, наданої Національним трестом грамотності. У статті, опублікованій The Daily Mail, говориться, що майже 40% дітей у віці від восьми до сімнадцяти років живуть сім'ях, «приватна бібліотека» яких містить менше 10 книг. При цьому 80% дітей у віці від 8 до 15 років мають ігрову приставку, а у 81% - мобільний телефон.
Evening Standard зосередила увагу на результатах з Лондона, які показали, що у трьох дітей з десяти взагалі немає їх власних книг. Газета присвятила цілий тиждень публікації матеріалів, націлених привернути увагу до проблеми неписьменності мешканців столиці Великобританії.
Колишній директор Державного бюро з дитячої освіти сер Джим Роуз сказав: «У нас серйозна проблема: почалася епоха каталогів товарів і послуг, а не книг. Потрібно терміново вживати щодо цього заходів. Ми не може відхреститися від відповідальності за грамотність нації в цілому».
В опитуванні, проведеному соціологом Христиною Кларк, брали участь 18 171 учнів 111 шкіл Великобританії у віці від 8 до 17 років.