Фотохудожники з 45 країн світу об'єдналися на Полтавщині

Автор : Микола Хрієнко
07 вересня 16:43

Мета виставки - популяризація документальної та художньої фотографії, утвердження її достовірності й правдивості.

 

Фотомитці з Іспанії, Індії, Великої Британії, Азербайджану, Єгипту, Китаю, Італії та інших країн надіслали в Україну півтори тисячі своїх найкращих світлин, аби Полтавщина відкрила для себе різні барви, відтінки, образи великого світу.

Як зазначають автори проекту "Фотопарад у Кобеляках" (Полтавська область), мета виставки - популяризація документальної та художньої фотографії, утвердження її достовірності й правдивості, а також просвітницька роль фото в наш час.

Один з ініціаторів цього великого заходу - Костянтин Бобрищев, член Міжнародної асоціації письменників і публіцистів, член Національної спілки журналістів, лауреат мистецької премії імені І.Котляревського. Займається художньою фотографією з 1970 року. За цей час був учасником і призером понад ста міжнародних і всеукраїнських конкурсів та виставок.

"Такий масштабний проект дозволяє кожному з нас не тільки осмислити глобальні істини, а й усвідомити своє місце на великій землі, - розповідає Костянтин Бобрищев. - Така велика виставка дуже важлива для морального і національного гартування. Вона допомагає відкрити для себе великий світ. Крім того, поповнювати свої духовні, моральні та фізичні сили нам важливо саме тепер, коли триває боротьба з агресивною путінською Росією за нашу свободу і кращу долю України".

Організатори виставки сподіваються, що за підтримки генерального секретаря Міжнародної федерації мистецтв Іоанніса Лукоріса такі мистецькі проекти, як цей, реалізуватимуть на Полтавщині щороку.

Серед іноземних фотомайстрів, які надіслали свої найкращі світлини в Україну, - Ochnio Jakub (Польща), Тєвосов Едуард (Росія), Матвєєв Ігор (Білорусь), AlKamel S.Baqer (Бахрейн), Rashid Probal (Бангладеш), Nguyen Nhu (В'єтнам), Kleiner Petr (Чехія), Das Sudipto (Індія), Devina Bob (Велика Британія), Дайнакова Ірина (Білорусь).

Представлено на виставці й чимало українських фотохудожників, серед яких: Шмаков Валерій, Бобрищев Костянтин, Куцький Олег, Паламарчук Павло, Малахова Катерина, Геринович Роман, Гром Олена, Гошко Людмила та інші.

Міжнародна фотовиставка на Полтавщині "Фотопарад у Кобеляках" триватиме до 15 жовтня.