Ярошенко запропонував вилучити з Податкового кодексу розділ про спрощену систему

14 сiчня 12:25

Міністр фінансів України Федір Ярошенко на сьогоднішній зустрічі з протестуючими підприємцями запропонував вилучити з Податкового кодексу першу главу 14-го розділу, що стосується системи єдиного податку, а також змінити систему адміністрування податків. Про це "Дзеркалу тижня" повідомила співорганізатор акції протесту Оксана Продан

 

Міністр фінансів України Федір Ярошенко на сьогоднішній зустрічі з протестуючими підприємцями запропонував вилучити з Податкового кодексу першу главу 14-го розділу, що  стосується системи єдиного податку, а також змінити систему адміністрування податків. Про це "Дзеркалу тижня" повідомила співорганізатор акції протесту Оксана Продан.

"Міністерство фінансів запропонувало повністю вилучити з кодексу всю "спрощенку", залишити її в тій редакції, яка є наразі. І запропонували виправити адміністрування, забрати ті новели, які в них є про адміністрування", - сказала вона.Однак, за її словами, представники підприємців відразу ж відмовилися від цих пропозицій і продовжують наполягати на повному ветуванні кодексу президентом.Представник Центрального штабу порятунку українського підприємництва Юрій Єременко також підтвердив незмінну позицію Майдану: ветування  нинішнього кодексу, після якого можна обговорювати нове податкове законодавство.

Прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов повідомив, що акція протесту продовжиться й у понеділок, 29 листопада, на Майдані очікується близько 40-50 тисяч людей.

Швецов також повідомив, що на 12:00 у понеділок призначена зустріч підприємців із прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

Нагадаємо, що підприємці відмовилися від переговорів щодо Податкового кодексу з Кабміном і в неділю, 28 листопада, віднесли в Мінфін і передали Ярошенку протокол, у якому  підтримується вимога вето президента.