Янукович просить Кабмін допомогти місцевій владі розрахуватися за енергоносії

14 сiчня 11:06

Президент України Віктор Янукович хоче, щоб Кабінет міністрів надав допомогу місцевій владі з питань виплати заборгованості за енергоносії.

 

Президент України Віктор Янукович хоче, щоб Кабінет міністрів надав допомогу місцевій владі з питань виплати заборгованості за енергоносії.

Про це глава держави заявив 16 серпня під час селекторної наради з керівниками обласних державних адміністрацій.

«Я вважаю, що без підтримки Міністерства фінансів і уряду /./ ми це питання не вирішимо», - сказав Янукович.

Він зазначив, що в деяких регіонах країни заборгованість за енергоносії досягла 200-300 млн грн.

«Я хотів би, щоб ви знайшли відповідь щодо погашення заборгованості за енергоносії», - сказав глава держави, звертаючись до керівників ОДА.

При цьому президент підкреслив, що питання погашення заборгованості за енергоносії, зокрема за електроенергію і газ, необхідно вирішити в контексті підготовки до зими.

Янукович також зазначив щодо необхідністі своєчасної оплати за електроенергію.

Раніше сьогодні, 16 серпня, ДК «Газ України» повідомила, що підприємства теплокомуненерго станом на 14 серпня 2010 року розрахувалися за спожитий з 1 жовтня 2009 року газ на 77%. Сумарна заборгованість підприємств ТКЕ перед компанією за цей період перевищує 2,3 млрд грн.

Найбільшими боржниками за період з 1 жовтня 2009 року залишаються підприємства ТКЕ Донецької (473 млн грн), Дніпропетровської (333 млн грн), Луганської (273 млн грн), Харківської (231 млн грн) і Одеської (133 млн грн) областей.

При цьому, в компанії зазначають, що енергокомпанія АЕК «Київенерго» винна ДК «Газ України» понад 1,94 млрд грн (рівень сплати в 2010 році - 55%).

За матеріалами: Інтерфакс-Україна прес-служба ДК «Газ України»