Янукович підписав законопроект, що дозволяє електронну реєстрацію підприємців

14 сiчня 12:22

Президент України Віктор Янукович підписав закон, який встановлює порядок проведення в Україні електронної державної реєстрації юридичних і фізичних осіб-підприємців. Цей закон парламент прийняв 19 жовтня.

 

Президент України Віктор Янукович підписав закон, який встановлює порядок проведення в Україні електронної державної реєстрації юридичних і фізичних осіб-підприємців. Цей закон парламент прийняв 19 жовтня.

Згідно з документом, процедура реєстрації буде виглядати так. Державний реєстратор на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці має здійснити облік отриманого від заявника електронного документа та направити заявнику підтвердження про факт одержання електронного документа. Далі реєстратор має здійснити необхідні реєстраційні дії у випадках, передбачених цим законом, і надіслати заявнику відповідний документ у вигляді електронного документа й на паперовому носії.

У разі існування підстави для відмови в проведенні державної реєстрації заявнику надсилають відповідне повідомлення в електронній формі.

Спеціально уповноважений орган з питань держреєстрації розробляє та розміщує на своєму офіційному веб-сайті всю необхідну інформацію щодо електронного формату вихідних документів, а також програм формування й подання документів, необхідних суб'єкту підприємницької діяльності для проведення електронної реєстрації, і забезпечує безкоштовний доступ до них.

Як було повідомлено, закон уведуть у дію через 9 місяців з дня його опублікування.

Також Янукович підписав закон про підготовку й реалізацію інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна», який парламент прийняв 21 жовтня цього року.

У законі визначено уповноважений орган, яким є регіональний центр з інвестицій та розвитку (державна бюджетна установа, що належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади в сфері інвестиційної діяльності).

Цей орган здійснює надання суб'єкту інвестиційної діяльності послуг, пов'язаних з підготовкою й реалізацією інвестиційного проекту за принципом «єдиного вікна».

Регламентація надання даного переліку послуг здійснюватиметься шляхом розробки уповноваженим органом за погодженням з суб'єктом інвестиційної діяльності оперативного плану дій з підготовки інвестпроекту до реалізації.

За матеріалами Сегодня