У Сумській області чиновники "загубили" 1 млн. 707 тис. грн

14 сiчня 12:20

Прокуратура Сумської області виявила факт службової недбалості чиновників Тростянецької міської ради в галузі земельних відносин, що завдало шкоди бюджети на загальну суму 1 млн. 707 тис. грн. Про це в понеділок, 1 листопада, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву прокурора відділу прокуратури Сумської області Ірини Лобушко.

 

Прокуратура Сумської області виявила факт службової недбалості чиновників Тростянецької міської ради в галузі земельних відносин, що завдала шкоди бюджетам на загальну суму 1 млн. 707 тис. грн. Про це в понеділок, 1 листопада, повідомили ЗМІ з посиланням на заяву прокурора відділу прокуратури Сумської області Ірини Лобушко.

Згідно з повідомленнями, відомство встановило, що рішенням сесії міськради було затверджено технічну документацію нормативної грошової оцінки землі цього районного центру. Однак службові особи органу місцевого самоврядування через свою недбалість при укладанні господарсько-правових договорів із землекористувачами й землевласниками продовжували використовувати показники нормативної грошової оцінки земельних ділянок, затверджені ще в 1998 році.

У результаті цих дій у бюджетах усіх рівнів у 2009 році не дорахували за користування земельними ділянками 1 млн. 707 тис. грн.

Прокурор Тростянецького району порушав кримінальну справу за фактом службової недбалості з боку чиновників Тростянецької міської ради за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

За матеріалами: УНИАН