У Києві встановили граничні націнки на основні продукти на рівні 10-15%

09 лютого 11:50

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов підписав розпорядження «Про регулювання цін на основні продовольчі товари», що спрямована на «стабілізацію цінової ситуації у столиці», повідомляє прес-служба КМДА.

 

Граничні торговельні націнки на м’ясо птиці, варену ковбасу, молоко, сир, сметану, вершкове масло, олію, яйця встановлені у розмірі 10%, на борошно, макаронні вироби, крупи, цукор – 12%, на яловичину, свинину, хліб – 15% без урахування витрат на їх транспортування у міжміському сполученні.

Також «з метою недопущення необґрунтованого зростання цін на основні продовольчі товари» встановлено граничні рівні рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого ґатунку, борошна житнього обдирного – 8%, хліба вагою понад 500 грамів з борошна пшеничного вищого ґатунку, виробів для діабетиків тощо – 12%.

(Наступними кроками влади в цьому напрямку будуть пошуки зниклих з полиць магазинів продуктів, а потім - введення карток – ред.)