На Гаїті від холери померли більше чотирьох тисяч осіб

28 сiчня 13:30

Число жертв епідемії холери на Гаїті перевищило чотири тисячі осіб, повідомляє Міністерство охорони здоров'я країни.

 

За даними відомства на 24 січня, інфекцією заразилися більше 209 тисяч жителів Гаїті.

У даний час фахівці гаїтянського МОЗ розслідують випадки паралічу, зафіксовані у чотирьох пацієнтів, які перехворіли на холеру,
протягом декількох днів після виписки з медичних закладів. Серед можливих причин паралічу медики називають поліомієліт. Однак, за словами фахівців, троє з чотирьох пацієнтів померли, тоді як поліомієліт рідко призводить до летального результату.

Через місяць після початку епідемії на Гаїті, в середині листопада 2010 року, перший випадок холери був зафіксований у Домініканській республіці. До середини січня 2011 наявність інфекції було підтверджено у 152 домініканців, один з яких помер.

У кінці січня холера поширилася на територію Венесуели. Інфекцію було виявлено у 37 венесуельців, що відвідали Домініканську республіку. Більше 400 жителів Венесуели, які також побували в Домінікані, знаходяться під наглядом фахівців.

За прогнозами експертів Панамериканської організації охорони здоров'я (Pan American Health Organisation), епідемія холери, що почалася на Карибських островах,
може вразити 400 тисяч осіб протягом року. У зв'язку із загрозою подальшого розповсюдження інфекції організація рекомендувала країнам-учасницям привести системи охорони здоров'я в підвищену готовність, відстежувати випадки холери, контролювати якість питної води, а також проводити освітню роботу з населенням.

За матеріалами Медпортал