Євросоюз відклав прийняття Болгарії та Румунії до Шенгенської зони

09 червня 19:34

Міністри внутрішніх справ країн - членів ЄС у четвер, 9 червня, прийняли рішення про відстрочення прийняття Румунії та Болгарії до Шенгенської зони. Про це повідомляє Associated Press

 

Рішення про відстрочення було прийняте наступного дня після того, як депутати Європарламенту проголосували за направлення до ради міністрів ЄС звернення, в якому рекомендували розпочати процес приєднання обох країн до Шенгенської зони. Зокрема, за даними Novinite.com, європарламентарі констатували, що влада Румунії та Болгарії виконала всі пред'явлені їм раніше вимоги у сфері законодавства.

Тим часом ще в середу Novinite.com з посиланням на DPA повідомило, що європейські міністри не задовольнилися думкою євродепутатів. Визнавши, що обидві країни дійсно поліпшили контроль на кордонах, ряд країн - членів ЄС вирішили дочекатися публікації щорічної доповіді про підсумки боротьби влади Румунії і Болгарії зі злочинністю.
Оприлюднення документа призначено на липень 2011 року, причому міністри країн ЄС розраховують вивчити його найпізніше до вересня. При цьому визначати навіть приблизні терміни, після закінчення яких Румунія і Болгарія можуть бути прийняті в безвізову зону, міністри не стали.
Терміни прийняття Румунії та Болгарії до Шенгенської зони почали відсуватися ще в минулому році. Спочатку, згідно з неофіційними планам, їх заявку повинні були розглянути в березні 2011 року, однак через позицію ряду країн, що незадоволені внутрішнім становищем в державах-кандидатах, рішення було відкладено. Тоді ж було висловлено припущення, що Бухарест і Софія можуть бути прийняті в зону не раніше 2013 року.