Через мітинг на Майдані кияни можуть залишитися без головної ялинки країни

14 сiчня 12:25

Встановлення головної ялинки країни опинилося під загрозою зриву через мітинг на Майдані. Вирішувати конфлікт виїжджали чиновники зі столичного главку культури.

 

Встановлення головної ялинки країни опинилося під загрозою зриву через мітинг на Майдані. Вирішувати конфлікт виїжджали чиновники зі столичного главку культури.

Вранці під звуки речівок і протестів підприємців проти Податкового кодексу біля Національної консерваторії почали готувати майданчик під майбутню основу новорічної красуні. Робітники розчищали клумбу від старих рослин і викопали в ній яму для встановлення «хребта» ялинки. «Збираємося ставити жердину. За маленькими ялинками, з яких складемо велике дерево, вже поїхали», - розповіли робітники. Ця новорічна красуня - остання «жива»: починаючи з наступного року, ялинка буде штучною, щоб закликати киян берегти природу. Щоправда, не встигли майстри зануритися в роботу, як стався конфлікт між ними і міліцією. Правоохоронці відмовилися посувати загородження. «Огорожі міліції заважають нам розвернутися! Ми просили їх зняти, але вони відмовилися. Якщо затягнемо початок встановлення - можемо не встигнути в строк», - розповіла одна з робітників. На місце конфлікту виїжджала навіть начальник главку культури КМДА Світлана Зоріна, але навіть їй не вдалося переконати правоохоронців: вона розмовляла з начальником столичної міліції Олексієм Крикуном, і той пояснив, що сьогодні планується масштабний мітинг на Майдані, який не дозволить зняти захисні загородження. У результаті мерія вирішила перенести продовження встановлення на п'ятницю. Закінчити монтаж і прикрашання ялинки повинні до 24 грудня, раніше планували встигнути до свята Святого Миколая (19 грудня).

За матеріалами Сегодня