ЗМІ: До вибухів у Москві можуть бути причетні місцеві студенти-радикали

Поділитися
© Александр Шульга, ZN.UA
Вибухи на північному сході Москви, схожі на попередній аналогічний інцидент на Мічурінському проспекті, підтверджують версію про причетність до цих злочинів московських студентів, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Останні події тільки підтверджують версію причетності до цих злочинів студентів-маргіналів, які захоплюються деструктивними ідеями, що поширені в Інтернеті", - сказав співрозмовник агентства.
На його думку, на це вказує "вибір об'єкта підриву, доморобний спосіб виготовлення вибухових пристроїв, їх відносно невисока потужність і прагнення уникнути людських жертв".
"Разом ці обставини характерні для студентів-одинаків, що володіють знаннями основ хімії і, як правило, вивчають її у вузі", - сказало джерело.
Раніше він повідомив, що проведений аналіз вибуху на Мічурінському проспекті біля академії ФСБ, а також попередні дані про тип вибухового пристрою, дають вагомі підстави вважати, що до організації вибуху можуть бути причетні студенти московських вузів, зокрема хіміки, що розділяють праворадикальні погляди.
"Практика розкриття аналогічних злочинів показує, що такі молоді люди, як правило, не перебувають у будь-яких молодіжних угрупованнях і рухах. Їхнє коло спілкування дуже обмежене", - сказало джерело.
Він зазначив, що "на даний час вжито заходи до встановлення конкретних осіб".
Нагадаємо, 9 березня в Москві на автобусній зупинці біля будівлі Академії ФСБ РФ на Мічурінському проспекті спрацював саморобний вибуховий пристрій потужністю від 200 до 400 грамів в тротиловому еквіваленті. Люди не постраждали, було пошкоджено огорожу зупинки і два припаркованих неподалік автомобіля. Крім того, в снігу утворилася вирва діаметром більше 2,5 метрів.
За фактом вибуху порушено кримінальну справу за ст.ст. 213 (хуліганство) і 222 КК РФ (незаконний оборот зброї і вибухівки).
У п'ятницю, 11 березня, в Москві прогриміло два вибухи біля житлового будинку на вулиці Мілашенкова, 12. Ніхто не постраждав. Джерело в правоохоронних органах повідомило "Інтерфаксу", що будинок був побудований за замовленням будівельного управління ФСБ.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі