Японія протестує проти візиту Медвєдєва на Курили

Поділитися
Посол Росії у Токіо Михайло Білий був викликаний до МЗС Японії для бесіди з главою відомства Сейдзі Маехарою. Під час зустрічі обговорювався нещодавній візит Дмитра Медвєдєва на Південні Курили. Раніше прем'єр-міністр Японії Наото Кан назвав поїздку російського президента на острів Кунашир у південній частині Курильських островів "вкрай сумною" подією.
Посол Росії у Токіо Михайло Білий був викликаний до МЗС Японії для бесіди з главою відомства Сейдзі Маехарою. Під час зустрічі обговорювався нещодавній візит Дмитра Медвєдєва на Південні Курили. Раніше прем'єр-міністр Японії Наото Кан назвав поїздку російського президента на острів Кунашир у південній частині Курильських островів "вкрай сумною" подією.Медвєдєв став першим головою російської держави, який відвідав острови, територіальну приналежність яких оскаржує Японія. Під час бесіди російський посол позначив позицію, що поїздка є внутрішньою справою Росії. Також Білий попросив владу Японії реагувати виважено і спокійно. Про прийняття на зустрічі яких-небудь конкретних рішень не повідомлялося. Про плани Медвєдєва відвідати Курили стало відомо наприкінці вересня 2010 року. Незабаром влада Японії попросила його відмовитися від поїздки, оскільки вона могла б призвести до погіршення відносин між країнами. На прохання відповів МЗС Росії - у повідомленні дипломатичного відомства йшлося, що такі пропозиції розцінюються Росією як неприйнятні та недоречні. Місцем візиту був обраний острів Кунашир у складі південної частини Курил. У рамках поїздки Медвєдєв запланував спілкування з жителями острова та відвідування геотермальної станції. Під час візиту Медвєдєв назвав Курили "важливою частиною російської території". Офіційний Токіо вважає, що острови Кунашир, Ітуруп, Шикотан і Хабомаї належать Японії відповідно до російсько-японської угоди 1855 року. Москва керується у питанні територіальної приналежності суперечних островів підсумками Другої світової війни, згідно з якими вони відійшли до СРСР. Суперечка навколо Курил є однією з основних перешкод до підписання мирного договору між Росією і Японією.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі