Як нам облаштувати ЖКГ?

Поділитися
Як з’ясувалося під час круглого столу, проведеного в редакції «Дзеркала тижня» 5 березня, — першими, хто задумався про єдину державну тарифну політику, були французи...

Як з’ясувалося під час круглого столу, проведеного в редакції «Дзеркала тижня» 5 березня, — першими, хто задумався про єдину державну тарифну політику, були французи. Піонером тарифної політики в Російській імперії був одесит Сергій Вітте: його принципи, як виявилося, актуальні й донині… Але це далеко не єдиний аспект, який обговорювали учасники круглого столу на тему: «Реформа житлово-комунального господарства і регуляторна політика в цій галузі».

Продовжуючи практику тематичних мозкових штурмів, ми заздалегідь попросили своїх гостей залишити за порогом редакції політичні мундири і зосередитися виключно на темі реформування ЖКГ.

В обговоренні концептуальних ідей і заходів програми реформування ЖКГ; змін системи відносин між споживачами послуг і компаніями, що надають послуги ЖКГ; участі державного та місцевих бюджетів на початку технічного переоснащення підприємств житлово-комунального комплексу 2007 року; а також ролі та функцій регуляторних органів щодо ЖКГ (Верховної Ради, Кабінету міністрів, Антимонопольного комітету, Національної комісії регулювання електроенергетики, місцевих рад народних депутатів), зокрема у формуванні тарифної політики в ЖКГ взяли участь: головний експерт Центру ім. О.Разумкова Олена ГАВРИЛЮК, народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з питань ЖКГ Олексій КУЧЕРЕНКО (співініціатор проведення круглого столу), заступник міністра будівництва, архітектури і ЖКГ Григорій СЕМЧУК, депутат Одеської облради Сергій ГРИНЕВЕЦЬКИЙ, начальник 1-го управління досліджень і розслідувань Антимонопольного комітету України Петро АМБРОЗЕВИЧ, член Національної комісії регулювання електроенергетики Сергій ДУНАЙЛО, мер м.Котовська (Одеська обл.) Анатолій ІВАНОВ, депутат Київміськради, член постійної комісії з питань житлово-комунального господарства і ПЕК Олександр КЛЮС, глава всеукраїнської асоціації «Укржитло­експлуатація» Олександр БЄЛЯНСЬКИЙ. Учасником круглого столу в «ДТ» обіцяв бути віце-прем’єр-міністр, глава Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ Володимир Рибак. Але за півгодини до зустрічі його викликав прем’єр-міністр Віктор Янукович. Шкода. Втім, це не перша і далеко не остання зустріч фахівців у редакції «ДТ».

Професійну розмову на тему, що стосується кожного, читайте в наступному номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі