ВОЛОДИМИР ЛИТВАК: БАТАЛЬЙОН ОСНАЩЕНИЙ СУЧАСНИМИ ЗАСОБАМИ І ПОВНІСТЮ ГОТОВИЙ ДО ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ У ПЕРСЬКІЙ ЗАТОЦІ

Поділитися
Рівень боєздатності озброєнь і військової техніки, засобів радіаційного, хімічного і біологічног...

Рівень боєздатності озброєнь і військової техніки, засобів радіаційного, хімічного і біологічного захисту 19-го окремого батальйону РХБ захисту ЗСУ на сьогодні відповідає сучасним вимогам виконання завдань у сфері РХБ захисту.

Нині підрозділ забезпечено більш як 80 найменуваннями зразків озброєнь і військової техніки, засобів індивідуального та колективного захисту, а також понад 500 найменуваннями матеріально-технічних засобів спеціального призначення. 95% основних засобів, якими оснащено батальйон, створено й виготовлено на початку 90-х років. Вони цілком придатні для використання, а терміни зберігання, відповідно, не спливли.

Для підвищення технічного ресурсу, який забезпечує боєздатність озброєнь та військової техніки РХБ захисту, на всіх спеціальних машинах РХБ розвідки, пересувної ремонтної хімічної майстерні, спеціальної лабораторії, машинах для проведення спеціальної обробки та іншій техніці на ремонтних підприємствах Міністерства оборони України в повному обсязі проведено регламентне технічне обслуговування. Основна техніка пройшла модернізацію й укомплектована сучасними засобами лабораторного контролю, засобами ведення радіаційної та хімічної розвідки, виготовленими підприємствами ОПК України.

Що стосується ізолюючих протигазів, респіраторів, засобів регенерації повітря і реактивів для лабораторії, то батальйон забезпечений цими засобами 2002—2003 рр. виготовлення. Якщо говорити про індивідуальний захист органів дихання та шкіри, то особовий склад підрозділу використовує засоби захисту початку 90-х років, однак граничні терміни їх зберігання не перевищені, а їхня придатність для використання за прямим призначенням підтверджена випробуваннями в лабораторіях ЗСУ.

Для проведення спеціальної обробки озброєнь і військової техніки, майна та місцевості різними методами підрозділ оснащено полідегазуючими розчинами та сумішами, що дозволяють знищувати або змивати більшу частину відомих отруйних речовин, радіоактивного пилу та біологічних речовин після проведення РХБ розвідки. Обробку обмундирування планується проводити пароповітряними сумішами.

Для підвищення можливостей батальйону під час проведення радіаційної розвідки підрозділ оснащено сучасними технічними засобами розвідки й аналізу радіаційної обстановки — дозиметрами-радіометрами гамма-бета випромінювання, виготовленими на підприємствах України 2002—2003 рр.

Для перевірки готовності 19-го окремого батальйону РХБ захисту до виконання покладених на нього завдань було проведено тактико-спеціальні навчання і спільне командно-штабне навчання з окремим полком армійської авіації.

У Військах РХБ захисту ЗСУ завдання полігонної практики неодноразово відпрацьовувалися в навчальних центрах Військ РХБ захисту і пунктах постійної дислокації з використанням засобів захисту особового складу, спецтехніки й імітаторів отруйних речовин та радіоактивного пилу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі