Відставка з... 42-ї спроби

Поділитися
Як і прогнозувало «ДТ» у попередньому номері, на цьому тижні було форсовано спроби відставки незговірливого й незручного для «регіональної» влади автономії прокурора АРК Віктора Шемчука...

Як і прогнозувало «ДТ» у попередньому номері, на цьому тижні було форсовано спроби відставки незговірливого й незручного для «регіональної» влади автономії прокурора АРК Віктора Шемчука. Нагадаємо, що раніше генпрокурор України запропонував йому добровільно залишити посаду й перейти в Рівненську область. В.Шемчук відмовився, оскільки п’ятилітній конституційний термін перебування на своїй посаді він не вичерпав, вагомих підстав для звільнення не бачить і підтвердження цього — відсутність претензій до роботи, підкріплена 41 перевіркою. Причиною ж пропозицій змінити регіон В.Шемчук називав прагнення деяких політиків повернути в Крим «донецького» протеже Г.Васильєва — екс-прокурора В.Гальцова, звільненого невдовзі після революції. Як повідомляло «ДТ», такий варіант готувався — В.Гальцов мав намір відновитися на посаді через суд.

Учора, о восьмій годині ранку в Печерському районному суді розпочався попередній розгляд скарги екс-прокурора Криму, а вже через півгодини рішення було ухвалене — відновити В.Гальцова на посаді й допустити негайне виконання рішення. Підстави в суду були залізні — Генпрокуратура визнала всі вимоги Гальцова: і про те, що його звільнення було незаконним, і про те, що відповідний наказ генпрокурора був виданий із порушенням законодавства.

У зв’язку з цим виникає запитання. Відомо, що з посади прокурора АРК Володимир Гальцов ішов на підставі ним же поданого рапорту про звільнення за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію. Тож який наказ генпрокурора нинішнє керівництво ГПУ і суд визнали незаконним? Коли ж урахувати, що наказ на звільнення Гальцова підписував тоді й тепер перший заступник генпрокурора С.Винокуров, то чи треба очікувати, що його дії, визнані судом як незаконні, спричинять відповідне покарання?

На жаль, графік здавання номера до друку не дозволив відстежити розвиток подій у точці «негайне виконання рішення». Без особливого ризику схибити можна припустити, що представлення В.Гальцова колегії прокуратури АРК може відбутися й у день ухвалення судом рішення, й у вихідні. Нового начальника главку МВС, до речі, представляли в суботу. Віктор Шемчук, відмовившись від коментарів (про рішення суду знав на той момент тільки зі слів адвоката), все ж повідомив «ДТ», що вважає рішення про поновлення на посаді В.Гальцова необгрунтованим. На полудень п’ятниці ні про наказ про відновлення на посаді прокурора Криму В.Гальцова, ні про наказ про своє звільнення В.Шемчуку нічого не було відомо. Проте він повідомив, що коли Гальцов, пред’явивши рішення суду й відповідні накази генпрокурора, захоче зайняти кабінет, він як законослухняний громадянин підкориться. А далі, щойно одержить на руки документи й вивчить їх, оскаржить як третя сторона в Апеляційному суді м.Києва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі