ВИБОРИ-2002: ПРОГНОЗ ПОЛІТОЛОГІВ

Поділитися
З виходом цього номера «ДТ», тобто з 16 березня, виборча кампанія нарешті переходить у спокійно-стерильне річище...

З виходом цього номера «ДТ», тобто з 16 березня, виборча кампанія нарешті переходить у спокійно-стерильне річище. Відповідно до закону, соціологи (повії, шпигуни, змовники, скажені терористи — непотрібне закреслити) протягом двох тижнів не турбуватимуть запліднений (дебатами, програмами, платформами, адмінресурсом — непотрібне закреслити) електорат своїм нав’язливим сервісом — у вигляді рейтингів будь-якого розміру і на будь-який смак.

Парламентські пологи заплановано на останню неділю місяця. Викидень виключено, пізні пологи — теж. Дійство відбудеться саме 31 березня. Дитя народиться в муках, але, швидше за все, живе. Ніхто не наважиться визнати його мертвонародженим — про це поклопочеться ЦВК (спостерігачі, контролери, вояжери — непотрібне закреслити). Навіть якщо в день голосування доведеться вдатися до кесаревого розтину (адмінресурсу, підтасування, маніпулювання, залякування — непотрібне закреслити). Новонароджений буде багатоликим. І все-таки — на кого він скидатиметься більше? На лідерів партій-переможців? На власників телеканалів? На губернаторів? На Президента? На голову ЦВК?

Закон забороняє оприлюднювати результати опитувань громадської думки стосовно рейтингів партій і блоків. Але закон не забороняє ознайомлювати читачів із прогнозами політологів.

На прохання «ДТ», експерти Центру Разумкова поділилися такими прогнозними оцінками. Якби парламентські вибори відбулися в неділю, 17 березня, то з 33 партій і блоків, що беруть участь у боротьбі за одномандатним округом, упевнено подолали б 4-відсотковий бар’єр лише сім: «Наша Україна», КПУ, СДПУ(о), «За єдину Україну!», ПЗУ, Блок Юлії Тимошенко й «Жінки за майбутнє». Зберігають шанси на перемогу ще два учасники — Блок Наталії Вітренко й СПУ (див. таблицю). Разом — максимум 9 із 33!

Із наближенням до фінішної лінії прогноз уточнюватиметься. Далеко не все ще сказано (розкрито, записано, підслухано, вкинуто, засвічено — непотрібне закреслити). Залишилося дві спроби — за кількістю випусків тижневика «ДТ». Третя спроба — за виборцями. «Слухайте — самі, вирішуйте — самі, мати — чи не мати» (парламент, бізнес, дітей, країну, майбутнє)?

Гарантоване проходження

1. Блок Віктора Ющенка «Наша Україна» 24–27%

2. Комуністична партія України 16–18%

3. Соціал-демократична партія України (об’єднана) 8–10%

4. Блок «За єдину Україну!» 7–8%

5. Партія зелених України 5–7%

6. Блок Юлії Тимошенко 5–7%

7. ВПО «Жінки за майбутнє» 5–6%

Імовірне проходження

8. Блок Наталії Вітренко 3–4%

9. Соціалістична партія України 3–4%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі