В Італії знайдено гробницю імператора Калігули

Поділитися
На півдні Риму, поблизу озера Немі, де в імператора Калігули була вілла, поліція заарештувала розкрадача гробниць, який намагався вкрасти частину 2,5-метрової стародавньої статуї. Затримання відбулося, коли лиходій завантажував фрагмент скульптури в машину. Завдяки затриманню зловмисника вдалося знайти загублену гробницю Калігули.

За словами поліцейських, виявлена «чорним археологом» статуя «взута» в армійські чоботи - каліги, улюблене взуття імператора.

За попередніми оцінками, вартість статуї складає близько мільйона євро. Вона виконана з рідкісного грецького мармуру. Цей матеріал, а також той факт, що монумент зображує Калігулу на троні у багатому вбранні, дають підставу думати, що статуя перебувала в імператорській гробниці. Після допиту заарештований привів поліцію на місце, де він знайшов статую. Сьогодні там почнуться розкопки.

Калігула, він же Гай Юлій Цезар Август Германік, - римський імператор, третій із династії Юліїв-Клавдіїв. Правив із 18 березня 1937 до 24 січня 41 року. Калігулу описували сучасники як божевільного: нібито він мав інтимні відносини із сестрами і намагався зробити консулом свого коня. Загинув імператор у 28-річному віці у результаті змови. Його тіло було кремовано.

На озері Немі імператор мав віллу, плавучий храм і плавучий палац. Уламки цих споруд були знайдені археологами за часів Муссоліні, але знищені під час Другої світової.

За матеріалами Guardian

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі