Уряд Японії розширить зону евакуації біля АЕС «Фукусіма-1»

Поділитися
Через високий рівень радіації, уряд Японії планує розширити зону евакуації біля АЕС «Фукусіма-1». Про це заявили в уряді, передає Reuters.

У партії прем'єр-міністра Наото Кана, яка править в уряді, на тлі виборів до місцевих рад, що проходять в Японії, наростає занепокоєння з приводу нездатності Японії уникнути ядерної кризи.

Інженери, які продовжують роботу на пошкоджених реакторах АЕС «Фукусіма-1» заявили, що вже сьогодні вони зможуть повністю відновити систему охолодження, поломка якої призвела до перегріву паливних стрижнів. Також вони сподіваються зупинити потрапляння радіоактивної води з реакторів в океан.

Дотепер уряд Японії відмовлявся розширити зону евакуації. Після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) і такі країни, як США та Австралія закликали своїх громадян триматися на відстані 80 км від аварійної АЕС, уряд Японії прийняв рішення розширити зону евакуації на 30 км.

Під час виборів, японські виборці висловили невдоволення бездіяльністю уряду в боротьбі з ядерною і гуманітарною кризою.

Напередодні, Н.Кан заявляв, що якщо тиск на його уряд посилиться, він буде змушений піти у відставку.

Нагадаємо, після руйнівного землетрусу 11 березня і цунамі на АЕС «Фукусіма-1» відмовила система охолодження, і на об'єкті було введено режим НС.

Згодом на декількох енергоблоках країни відбулися вибухи, що призвело до викиду радіоактивних елементів в атмосферу. Влада евакуювала людей із 20-кілометрової зони навколо АЕС. Пізніше стала з'являтися інформація про виявлення у низці районів Японії радіоактивних елементів у повітрі, морській та питній воді і в продуктах харчування.

Пізніше відбулося кілька десятків повторних землетрусів магнітудою від 4,7 до 6,0 і вище.

За оцінками японського уряду, збитки від руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня складуть до 25 трлн єн (309 млрд дол.)

За матеріалами РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі