Уряд РФ: Безробітних у Росії до січня стане 6,4 мільйона

Поділитися
Загальне число безробітних громадян у Росії до січня 2011 року сягне 6,4 мільйона осіб, збільшившись із серпня 2010 року на 1,2 мільйона. Такий прогноз сьогодні озвучила голова Мінздоровсоцрозвитку РФ Тетяна Голікова на відеоконференції в уряді.

Загальне число безробітних громадян у Росії до січня 2011 року сягне 6,4 мільйона осіб, збільшившись із серпня 2010 року на 1,2 мільйона. Такий прогноз сьогодні озвучила голова Мінздоровсоцрозвитку РФ Тетяна Голікова на відеоконференції в уряді.

«За нашими прогнозами, у грудні 2010 року загальне безробіття складе 6 мільйонів осіб, - зазначила міністр. - Воно досягне піку в січні 2011 року і складе 6,4 мільйона людей». На її думку, вже до березня 2011 року відбудеться його зниження до 6,2 мільйона осіб.

Що стосується зареєстрованих у службах зайнятості безробітних, то тут «ситуація менш драматична», вважає Голікова. «За підсумками року їх буде навіть менше, ніж закладено у бюджеті», - запевнила вона. Міністр нагадала, що передбачалося, що до кінця року офіційне безробіття буде перебувати на рівні 2,2 мільйона людей. Щодо прогнозу на майбутній рік, то на її думку, у березні 2011 року число офіційно зареєстрованих безробітних складе 2,1 мільйона осіб. «Це наші оцінки», - підкреслила вона.

Голікова також повідомила, що «у Південному, Північно-Кавказькому і Далекосхідному округах зареєстроване безробіття досягло докризового рівня». Загалом із січня по вересень 2010 року у службах зайнятості безробіття знизилося на 23,2%.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України планує протягом 2010-2011 років створити у країні робочих місць для більш ніж 1,3 мільйона людей. Про це йдеться в оприлюднених у вівторок, 14 вересня, Основних напрямах реалізації державної політики зайнятості на 2010-2011 роки, затверджених постановою уряду №831.

У той же час за даними Рахункової палати України у першому півріччі 2010 року рівень безробіття в Україні за методологією Міжнародної організації праці склав 9% і суттєво перевищив урядовий прогноз - 8,1%.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі