Укргідрометцентр: Аномальна спека у літній період триватиме в Україні найближчі 8 років

Поділитися
Аномально висока температура повітря у літній період може встановитися в Україні упродовж найближчих 8 років, прогнозує начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.
Аномально висока температура повітря у літній період може встановитися в Україні упродовж найближчих 8 років, прогнозує начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда."Якщо проаналізувати річну температуру повітря протягом десяти років, можна з упевненістю сказати, що мінімум 8 із 10 років у майбутньому будуть такими ж гарячими", - сказав М. Кульбіда в ході онлайн-конференції на сайті газети "Комсомольская правда" в Украине" . При цьому він виключає можливість аномально холодної зими цього ж року. "Не може бути прямого зв'язку між спекотним літом і холодною зимою. Атмосфера на земній кулі одна, і все залежить від перерозподілу кількості енергії сонця та інших видів енергії, які додаються у результаті людської діяльності. Так що аномальної зими в цьому році не планується", - зазначив синоптик. Відповідаючи на питання про особливості нинішньої осені, М. Кульбіда озвучив прогнози про прихід бабиного літа і нормальний рівень дощів. "Бабине літо - період спокійної, розміреної і теплої погоди у вересні або жовтні. І, звичайно, такий період буде, і не один раз. Наскільки вони будуть тривалі - сказати складно", - сказав він. "За нашими прогнозами, не слід чекати дуже дощової погоди. Опади пройдуть у західних областях України, де вони будуть досить частими. В інших регіонах дощі будуть час від часу. Що стосується більш далеких прогнозів, думаю, що тривалий сухий період закінчиться і на зміну йому прийдуть більш рясні опади в кінці вересня і в жовтні. Хоча вони будуть в межах норми даного сезону", - розповів начальник Укргідрометцентру про нюанси осінньої погоди. Нагадаємо, раніше британська Метеорологічна служба заявила, що причиною екстремальних погодних умов в Східній Європі, Росії, Пакистані та Індії стала «закупорка» струменевих течій у верхніх шарах атмосфери.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі