Українці звинувачують Януковича і Азарова за підвищення тарифів на газ

Поділитися
Українці покладають основну відповідальність за підвищення тарифів на газ для населення на президента Віктора Януковича і Кабінет міністрів. Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна.
Українці покладають основну відповідальність за підвищення тарифів на газ для населення на президента Віктора Януковича і Кабінет міністрів. Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна. Так, 35,8% опитаних українців вважає, що основну відповідальність за підвищення ціни на газ для населення несе президент, а 33,2% - Кабінет міністрів. Кожен п'ятий опитаний (19,2%) покладає відповідальність за підвищення тарифів на газ для населення на Верховну Раду, а кожен десятий (9,7%) - на МВФ. Вважають відповідальною за подорожчання газу опозицію 8,2%, Росію - 3,1%, облгази або міськгази - 2,3%, бізнесменів - 2,2% громадян України. Відповідь "інше" на це питання дали 2,8% респондентів, а 14,1% - не змогли відповісти на нього. 36,7% опитаних вважають, що уряд України підвищив ціни на газ для населення з метою особистого збагачення окремих політиків і бізнесменів. Також близько третини опитаних (35,8%) вважають, що уряд пішов на такі заходи з метою наповнення державного бюджету, а 29,5% - з метою відновлення співпраці з МВФ. Окрім того, більшість українців (77,2%) вважає, що від підвищення цін на газ найбільше постраждають бідні. 12,6% вважає, що найбільше постраждає середній клас, 2,7% висловили думку, що багаті люди теж постраждають від підвищення цін на газ. Не змогли відповісти на дане питання 7,5% респондентів. 85,2% опитаних заявили про те, що підвищення тарифів на газ суттєво позначиться на матеріальному становищі їхніх сімей. Із них 72,1% дали відповідь "точно суттєво", 13,1% - "скоріше суттєво". 76,5% опитаних також вважають, що субсидії, оголошені урядом, не зможуть захистити малозабезпечених від наслідків підвищення ціни на газ. Із них 59,2% дали відповідь "точно ні" на це питання, 17,3% - "скоріше ні". Вважають, що пільги і субсидії зможуть захистити малозабезпечених, тільки 6,9% українців. Із них 5,1% відповіли на запитання "скоріше так", 1,8% - "точно так". Не змогли відповісти на дане запитання 16, 6% респондентів. Опитування проводилося із 17 до 18 липня 2010 р. Загалом згідно з випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів у віці від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 3,2%. Нагадаємо, після підвищення тарифів на газ для населення, запланованого на 1 серпня, ціна на опалення і гарячу воду підніметься на 20-25%. Про це у четвер, 15 липня, заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич. «У зв'язку з тим, що у собівартості тепла і гарячої води газ складає в середньому 53%, то, за нашими розрахунками, ціна на тепло і на воду підніметься від 20 до 25%», - сказав він. Він також розповів і про причини подібного підвищення. За словами міністра, зростання тарифів на газ для населення пов'язане зі збільшенням ціни імпортного газу за контрактом та секвестром держбюджету.

За матеріалами "Української правди"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі