Український кінопрокат стрімко зростає

Поділитися
За інформацією експертів, український кінопрокат переживає період стрімкого та стійкого зростання...

За інформацією експертів, український кінопрокат переживає період стрімкого та стійкого зростання. Збільшується кількість глядачів та прибутки компаній-кінопрокатників, а у великих містах стає все більше кінотеатрів, котрі складаються з кількох залів для перегляду фільмів.

В 2006 році в Україні було реалізовано близько 13,5 мільйонів квитків при середній вартості одного у 17 гривень. Загальні збори кінотеатрів у 2006 році склали 45,5 мільйонів доларів. У 2005 році цей показник, для порівняння, становив 37,5 мільйонів. Найбільш касовим фільмом в Україні було визнано «Піратів Карибського моря-2» — він заробив 3,14 мільйонів доларів.

Станом на квітень 2007 року в Україні налічувалося 145 кінотеатрів та 245 кінозалів. Минулого року, для прикладу, їх було 125 та 194. За прогнозами експертів, у 2008 році в Україні буде 156 кінотеатрів та 295 кінозалів відповідно. Лідерами за кількістю кінотеатрів та залів залишаються Київ та Київська область – 33 кінотеатри та 72 зали, Дніпропетровська область – 15/32, Крим – 14/16, та Донецька область – 13/24.

На думку аналітиків, поступово відійдуть у минуле невеликі кінотеатри у великих містах, оскільки очевидною є тенденція на розміщення багатозальних кінотеатрів у торгівельно-розважальних центрах. Очікується, що до кінця цього року там функціонуватиме 97 кінозалів, а їх частка у загальній кількості українських площадок для кіноперегляду складе майже 35 відсотків.

Середній бюджет українського фільму складає дещо більше, ніж 1 мільйон доларів, а на 2007 рік заплановано десяток вітчизняних кінопрем’єр. Такими є статистичні дані, надані компаніями «Кіносвіт» та «Cinema Analytics».

Подробиці про зростання українського кінопрокату читайте у статті Дмитра Іванова «Чому «найважливіше» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі