Українськими футбольними суддями буде керувати легендарний арбітр П'єрлуїджі Колліна

Поділитися
Куратором системи суддівства у професійному футболі України призначено легендарного італійського арбітра П'єрлуїджі Колліна. Про це оголосив у понеділок, 5 липня, на спеціально скликаній прес-конференції у Києві в Будинку футболу президента ФФУ Григорій Суркіс.
Куратором системи суддівства у професійному футболі України призначено легендарного італійського арбітра П'єрлуїджі Колліна. Про це оголосив у понеділок, 5 липня, на спеціально скликаній прес-конференції у Києві в Будинку футболу президента ФФУ Григорій Суркіс.Контракт з Колліна, який до недавнього часу керував італійським суддівським корпусом, підписаний на два роки. Варто відзначити, що ЗМІ раніше повідомили, що він має намір очолити суддівський комітет УЄФА. Колліна, якому зараз 50 років, розпочав кар'єру футбольного арбітра у 1981 році. Спочатку працював на матчах регіонального значення. Вже у 1988 році Колліна почали залучати до суддівства поєдинків італійської серії С (третій дивізіон). Через три роки він дебютував у вищому футбольному дивізіоні. Арбітром ФІФА Колліна є з 1995 року. За кар'єру, яку він закінчив у 2005 році, італійський арбітр працював на поєдинках топ-рівня, зокрема, на фіналі Ліги чемпіонів УЄФА 1999 року («Баварія» - «Манчестер Юнайтед) та фіналі Чемпіонату світу 2002 року між Бразилією і Німеччиною. Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) визнала Колліна найкращим арбітром усіх часів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі