Українські природоохоронці втратили 7 мільйонів доларів

Поділитися
Україна втратила 7 мільйонів доларів, котрі планувалось витратити на створення нових національних парків та збереження дикої природи у гирлі Дунаю та на морських узбережжях...

Україна втратила 7 мільйонів доларів, котрі планувалось витратити на створення нових національних парків та збереження дикої природи у гирлі Дунаю та на морських узбережжях. Такими є результати припинення Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Збереження біорозмаїття в Азово-Чорноморському коридорі».

Вину за зрив проекту чиновники Міжнародного банку реконструкції та розвитку покладають на українську сторону. Зокрема, вони нарікають на повільне освоєння коштів проекту, затримку з виконанням запланованих заходів, та на значні труднощі у співпраці з Міністерством охорони навколишнього середовища України.

Українські експерти стверджують, що причиною зриву проекту послужив низький фаховий рівень кураторів з боку МБРР. Чисельні прохання про їх заміну керівництво МБРР залишило без уваги. Натомість українська група впровадження проекту складалася з фахівців, котрі успішно здійснила чотири аналогічні проекти. Виконавці проекту скаржаться також на бюрократичну недосконалість роботи МБРР, чиновники якого розглядали кандидатури експертів та пропозиції щодо діяльності по шість і більше місяців, що призводило до зриву запланованих термінів виконання проекту.

Проект передбачав створення п’яти національних природних парків, та зміцнення інфраструктури восьми наявних природоохоронних об’єктів національного значення. Мережа заповідників та парків мала зберегти місця стоянок багатьох перелітних птахів, що прямують з Африки та Південно-Західної Азії до Північної Євразії.

Фінансування проекту здійснював Всесвітній екологічний фонд. Втрата фінансування серйозно ускладнить Україні збереження екосистеми у регіоні, котрий швидко трансформується під впливом людини.

Подробиці про те, як українські екологи позбулися фінансування, а перелітні птахи – місць для спокійного відпочинку, читайте у матеріалі Ярослава Мовчана «Втрата ілюзій» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі